Najlepší športovci Michaloviec za rok 2010

intronaj

Mestský úrad v Michalovciach, odbor školstva, kultúry a športu, vyhlásil v stredu 26. 1. 2010 na pôde michalovského mestského magistrátu vyhlásil najúspešnejších športovcov a športové kolektívy za rok 2010.

 

 

 

 

 

Najúspešnejší jednotlivci za rok 2010:

  • Patrícia DERMEKOVÁ, mladšia žiačka Športového klubu Comenium Michalovce

 

Žiačka Základnej školy na ul. Komenského 1 v Michalovciach, reprezentantka kraja a Slovenska. V uplynulom roku:
–  na Majstrovstvách Východoslovenského atletického zväzu obsadila prvé miesta:
v behu na 300 m v kategórii mladších a starších žiačok, v behu na 600 m  a v cezpoľnom behu v kategórii mladších žiačok,
–  na majstrovstvách Slovenska v behu na 4×60 m v kategórii starších žiačok bola členkou štafety, ktorá obsadila 2.miesto,
–  na Medzištátnom stretnutí siedmich krajín vo Waršave za účasti siedmich krajín obsadila 2.miesto v behu na 300 m a na Európskych detských hrách v Brne za účasti 18 krajín obsadila 4.miesto v behu na 600 m. Trénerkou menovanej bola Mgr. Štefánia Balogová.

 

 

{youtube}wsKYNTSdyig{/youtube}

 

  • Dominika KINCEĽOVÁ, mladšia žiačka Športového klubu Zemplín Michalovce-oddiel judo

 

Žiačka Základnej školy na ul. Švermu 6 v Michalovciach, reprezentantka kraja a Slovenska. V uplynulom roku:
–  na Majstrovstvách kraja a na Majstrovstvách Slovenska obsadila 1.miesto vo váhe do 36 kg,
–  prvé miesta získala i v Oblastnej lige v 1. až 3.kole,
–  prvé miesta Dominika získala i na medzinárodných Veľkých cenách Bardejova, Michaloviec, Považskej Bystrici, Ostravy, na medzinárodnom majstrovskom turnaji vo Frídku-Místku a na Vianočnom turnaji vo Vrútkach.
Veľmi vzácne umiestenia a to 2. resp. 3.miesto získala i na medzinárodnom majstrovskom turnaji v Srbsku v Jasle a Chorvátsku v Splite. Trénerom menovanej je Viliam Kohút.

 

  • Jana HROMADOVÁ, staršia žiačka Plaveckého klubu Orca Michalovce

 

žiačka Základnej školy na ul. Školská 2 v Michalovciach, reprezentantka kraja a Slovenska. Janka v uplynulom roku obsadila celý rad významných umiestnení, za všetky je potrebné spomenúť:
–  prvé miesta na zimných Majstrovstvách kraja v disciplíne 50 m znak a v štafete 4×50 m voľný spôsob,
–   prvé miesta na letných Majstrovstvách kraja v disciplínach 50, 200 a 400 m voľný spôsob a v disciplínach 50, 100 a      200 m znak,
–  tretie miesto na zimných Majstrovstvách Slovenska na 100 m znak a 2.miesto na letných Majstrovstvách Slovenska na 100 m znak. Trénerkou menovanej je Mgr. Katarína Hamadejová.

 

  • Milan JANOŠOV, mladší žiak 1.Tenisového clubu Scorp Michalovce

žiak Základnej školy na ul.Okružná 17 v Michalovciach. Menovaný je víťazom dvojhier na tenisových turnajoch v Topoľčanoch, Michalovciach, Betliari, Humennom, víťazom štvorhier v Košiciach, Michalovciach a Betliari. V halovej sezóne 2010/2011 obsadil na Majstrovstvách Východoslovenského regiónu 1.miesto v kategórii mladších žiakov a v celoslovenskom rebríčku v súťaži dvojhier je momentálne umiestnený na 8.mieste. Trénerom menovaného je Dušan Cukrovaný.

  • Barbora ONDOVÁ, staršia  žiačka  Hádzanárskeho klubu Iuventa Michalovce

stredná spojka, žiačka Základnej školy na ul. Okružná 17 v Michalovciach, členka družstva, ktoré v súťažnom ročníku 2009/2010 v súťaži majstrovstiev kraja obsadilo 1.miesto a  na majstrovstvách Slovenska obsadilo 2.miesto. V tomto súťažnom ročníku je družstvo po polovici súťaže umiestnené na 2.mieste. Trénerom menovanej je Mgr. Henrich Marcinčák.

  • Atila VARGA, starší žiak Mestského futbalového klubu Zemplín Michalovce

stredný obranca, žiak Základnej školy na ul. Okružná 17 v Michalovciach, reprezentant kraja a Slovenska v kategórii do 15 rokov, člen družstva štartujúceho v I. lige starších žiakov skupiny Východ. Trénerom menovaného je Mgr.Martin Melník.

  • Samuel SOLENSKÝ, mladší žiak Hokejového klubu Mládež Michalovce

útočník družstva, žiak Základnej školy na ul. Školská 2 v Michalovciach, člen kolektívu štartujúceho v I. lige žiakov v súťažiach športových hokejových tried 8. a 9.ročníkov, reprezentant Slovenska. Trénerom menovaného je Mgr. Martin Stripai.

  • Róbert JACÍK, starší žiak Clubu mladých Godžu-Ryu Karate Michalovce

žiak Základnej školy na Ul. T.J.Moussona v Michalovciach, reprezentant kraja. Menovaný v uplynulom súťažnom ročníku 2009/2010 na Majstrovstvách Východoslovenskej únie karate a bojových umení obsadil vo váhovej kategórii do 55 kg 2.miesto v súťaži Kata a 3.miesto v súťaži Kumite, v krajskej žiackej lige obsadil v súťaži Kata dvakrát druhé miesto a v súťaži Kumite 2.miesto. V tomto ročníku Róbert v rámci krajskej žiackej ligy obsadil 3.miesto v súťaži Kata. Trénerom menovaného je Beáta Hasprová.

  • Roman OLEJNÍK, dorastenec Športového klubu  Comenium Michalovce, reprezentant Slovenska

 

študent Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach. Roman v uplynulom roku obsadil:
–  prvé miesta  na Majstrovstvách Východoslovenského atletického zväzu dorastu v disciplínach  110 m prekážky a 400 m prekážky,
– druhé miesto na Majstrovstvách Slovenska dorastu v disciplíne 110 m prekážky a 4.miesto v disciplíne 400 m prekážky. Ako reprezentant Slovenska bol nominovaný na medzištátne stretnutie Vyšehradskej štvorky, kde v disciplíne 110 m prekážky obsadil celkove 5.miesto. Trénerom menovaného je Mgr. Jaroslav Semko.

 

  • Diana JURAŠKOVÁ, juniorka 1.Basketbalového klubu-D Michalovce, krídlo družstva

študentka Gymnázia na ul. Ľudovíta Štúra 26, členka družstva účinkujúceho v I. lige junioriek, kde v súťažnom ročníku 2009/2010 družstvo skončilo na 5.mieste, v tomto súťažnom ročníku je družstvo umiestnené tak isto na 5.mieste. Diana ja zatiaľ šiesta najlepšia strelkyňa súťaže so 101 bodmi. Trénerkou menovanej je Mgr. Michaela Priščáková.

  • Miloslav BRÉDA, dorastenec Mestského futbalového klubu Zemplín Michalovce

študent Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach, brankár družstva štartujúceho v I. dorasteneckej lige, ale i družstva dospelých,  štartujúceho v I. lige mužov. Miloslav je  reprezentantom Slovenska v kategórii do 17 rokov. Trénerom menovaného bol Vladimír Rusnák ml.

  • Murat HASANI,  junior Hokejového klubu Mládež Michalovce

študent Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach, útočník družstva štartujúceho v I. lige juniorov, kapitán družstva, ktoré v súťažnom ročníku 2009/2010 skončilo v nadstavbovej časti v I. lige juniorov na 1.mieste, najproduktívnejší hráč, odohral 31 zápasov, v ktorých vsietil 19 gólov a podieľal sa na 19 asistenciách. Trénerom menovaného sú Peter Mihaľo a Peter Tirpák.

  • Michal BRNČAL, dorastenec Športového klubu stolného tenisu Michalovce

 

študent Gymnázia na ul. Ľudovíta Štúra 26 v Michalovciach, reprezentant kraja a Slovenska, člen družstva, ktoré v uplynulom súťažnom ročníku 2009/2010 v extralige dorastu skončilo na 3.mieste. V priebehu uplynulého roka v individuálnych súťažiach Michal obsadil:
–  2.miesto v Slovenskom pohári mládeže vo dvojhre z 80 štartujúcich pretekárov,
–  5.miesto na Majstrovstvách Slovenska vo štvorhre z 32 štartujúcich pretekárov,
–  6.miesto na medzinárodnom satelitnom turnaji zo 120 štartujúcich a
–  4.miesto na neoficiálnych majstrovstvách sveta dorastu v súťaži reprezentačných družstiev. Trénerom menovaného je Andrej Dzelinský.

 

  • Štefan MAZÚR, dorastenec Šachového klubu Zemplín Michalovce

 

študent Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach, reprezentant kraja a Slovenska v kategórii do 18 rokov,  člen družstva mužov súťažiaci na 1.šachovnici, družstvo v uplynulom súťažnom ročníku 2009/2010 obsadilo v I. lige skupiny Východ 1. miesto a tým si historicky zabezpečilo postup
do extraligy mužov pre ročník 2010/2011. V individuálnych súťažiach v uplynulom roku obsadil:
–  1.miesto na Majstrovstvách Slovenska v kategórii dorastu,
–  1.miesto na OPEN turnaji v Ružomberku,
–  2.miesto na Medzinárodnom turnaji Zemplínska veža v Michalovciach,
–  2.miesto na Medzinárodnom veľmajstrovskom turnaji v Srbsku,
–  12.miesto na Majstrovstvách sveta jednotlivcov v Grécku do 18 rokov za účasti 109
pretekárov,
–  na kongrese svetovej šachovej federácie FIDE v Nórsku bol Števovi udelený titul IM – Internacional Master.

 

  • Lucia GUBÍKOVÁ, juniorka Hádzanárskeho klubu Iuventa Michalovce

 

študentka Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach,  brankárka, členka družstva dorasteniek a žien, reprezentantka Slovenska v kategórii junioriek a žien. Lucia bola v uplynulom období členkou družstiev, ktoré dosiahli viaceré významné umiestnenia ako bolo:
–  2.miesto v dlhodobej súťaži žien v rámci Slovenska,
–  2.miesto v dlhodobej súťaži mladších a starších dorasteniek
–  1.miesto v Slovenskom pohári v kategórii žien
Zároveň bola Slovenským zväzom hádzanej vyhlásená ako Talent roka 2010. Trénermi menovanej sú: Dušan Daniš,  Mgr. Peter Szolloši, Mgr. Ján Lajčák

 

  • Dominik KUNCA, člen Mestského futbalového klubu Zemplín Michalovce

študent Združenej školy obchodu a služieb v Michalovciach, reprezentant Slovenska v kategórii do 18 a 19 rokov,  útočník družstva štartujúceho v I. lige mužov. Trénermi menovaného sú Vlastimil Petržela a František Šturma.

  • Radoslav REGENDA, člen Hokejového klubu Dukla Michalovce

obranca družstva štartujúceho v I. lige mužov, kapitán družstva, ktorý odohral 38 zápasov, vsietil 2 góly a podieľal sa na 6 asistenciách. Trénermi menovaného sú Ján Faith a Matej Ševčík

  • Ladislav LECHAN, člen Športového klubu Zemplín Michalovce, telesne postihnutý športovec

 

reprezentant Slovenska, odchovanec michalovskej kulturistiky, menovaný súťaží v kulturistike v disciplíne silový trojboj-tlak na lavičke. V roku 2010 obsadil:
–   2.miesto na medzinárodných Majstrovstvách Slovenska telesne postihnutých športovcov
vo váhe do 82,5 kg výkonom 142,5 kg,
–  1.miesto na majstrovstvách Slovenska výkonom 142,5 kg,
–  3.miesto na 30.ročníku medzinárodnej súťaže Strieborná činka Wroclac vo váhovej
kategórii do 82,5 kg výkonom 135 kg,
–  1.miesto na  Inoveckom pohári v Trenčíne výkonom 140 kg,
–  3.miesto na kvalifikačnom turnaji reprezentantov Slovenska Vianočný pohár Bánovce n/B. a tým získal nomináciu na tohtoročné majstrovstvá sveta do Dubaja.

 

  • Ing. Peter RAUCH, člen Motovia moto club Michalovce

v pretekárskej sezóne 2010 absolvoval Alpsko-Jadranský šampionát Alpe Adria Road Racing Championship 2010, ktorý pozostával zo siedmich pretekov na Hungaroringu, Brne, Pannoniaringu, Slovakiaringu, Moste, Poznani a Rijeke. V celkovom bilancovaní tohto šampionátu zo 45 štartujúcich pretekárov menovaný v triede 125 SP cm3obsadil celkove výborné 5.miesto a na majstrovstvách Slovenska obsadil 2.miesto.Manažérom menovaného je Peter Bellás.

  • Ivana BUJDOŠOVÁ, členka Fitness centra Jána Berdyho v Michalovciach

reprezentantka Slovenska, menovaná na minuloročných Medzinárodných majstrovstvách Českej republiky v naturálnej kulturistike a Fitness žien v kategórii Fitness model obsadila 3.miesto a na Majstrovstvách Európy v talianskom Miláne obsadila tak isto 3.miesto.

Najúspešnejšie športové kolektívy za rok 2010:

 

Družstvo chlapcov do 9 rokov Tc STŠ Michalovce v zložení Matúš Jurko, Filip Rusnák, Richard Hulo, Dušan Oberta obsadilo v v celoštátnom projekte Fed Cup a Davis Cup 2010 v rámci Slovenska 3.miesto. Do súťaže bolo zapojených celkove 200 družstiev, ktoré sa zapojili do oblastných a regionálnych kôl, kde hrali vylučovacím spôsobom. Dvanásť najlepších družstiev chlapcov a dievčat sa stretlo vo finále v Národnom tenisovom centre v Bratislave vo finálovom turnaji.

Trénerom družstva je Ing.Tibor Lešniak a kapitánom družstva Julián Hula.

Družstvo mladších žiačok HK Iuventa Michalovce v súťažnom ročníku 2009/2010 družstvo v krajských majstrovstvách obsadilo 1.miesto, na Majstrovstvách Slovenska obsadilo 2.miesto, v tomto súťažnom ročníku v krajských majstrovstvách družstvo je zatiaľ umiestnené na 2.mieste. Trénerom družstva je Mgr. Henrich Marcinčák

Družstvo mladších žiakov Mestského futbalového klubu  Zemplín Michalovce družstvo v súťaži Mini Champions Ligue obsadilo na majstrovstvách kraja 1.miesto a na majstrovstvách Slovenska obsadilo 3.miesto. Trénerom družstva je Mgr. Juraj Čižmár.

Družstvo starších dorasteniek Hádzanárskeho klubu Iuventa Michalovce v súťažnom ročníku 2009/2010 družstvo obsadilo I. dorasteneckej lige v kategórii starších dorasteniek 2. miesto, v tomto súťažnom ročníku je družstvo umiestnené zatiaľ na 1.mieste. Trénerom družstva je Tomáš Hlavatý.

Družstvo juniorov Hokejového klubu Mládež Michalovce, v súťažnom ročníku 2009/2010 družstvo v nadstavbovej časti I. ligy juniorov obsadilo 1.miesto, v tomto ročníku je družstvo umiestnené zatiaľ na 1.mieste. Trénerom bol Juraj Rehák

Družstvo dorastencov Športového klubu stolného tenisu Michalovce, družstvo v súťažnom ročníku 2009/2010 obsadilo v extralige dorastencov 3.miesto. Trénerom je Andrej Dzelinskij.

Družstvo mužov Šachového klubu Zemplín Michalovce, družstvo v súťažnom ročníku 2009/2010 obsadilo v I. lige skupiny Východ 1.miesto a tým vybojovalo postup do extraligy mužov pre súťažný ročník 2010/2011.

Družstvo mužov Bridžového klubu Laurus Michalovce, v uplynulom roku družstvo v I. lige Slovenského bridžového zväzu celkove obsadilo 2.miesto.

Družstvo žien Hádzanárskeho klubu Iuventa Michalovce, družstvo v dlhodobej slovenskej súťaži v súťažnom ročníku 2009/2010 obsadilo 2.miesto, v tomto súťažnom ročníku 2010/2011 je družstvo v Medzinárodnej interligovej súťaži WHIL umiestnené zatiaľ na 2.miesto, víťaz Slovenského pohára pre ročník 2010/2011. Trénermi kolektívu sú Dušan Daniš, Mgr. Peter Szollosi, Mgr. Ján Lajčák.

 

{yoogallery src=[/images/obr//sport/ostatne/najsportovci2010] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[ najsportovci2010]}


Pridaj komentár