Prihlás sa v zajtra na cyklomaratón!

intro_zemplintour2010

Súťaž je pre všetkých neregistrovaných jazdcov! Na veku a pohlaví nezáleží. Stačí chuť sa zúčastniť! Všetci sa už veľmi tešíme na 2. ročník, ktorý bude v nedeľu 15. mája. Pretekári sa vydajú na 134 km dlhú trať o 10:00 hod., prejazdy sú cez mestá a dediny: Michalovce – časť Biela Hora, Humenné, Snina, Ubľa, Sobrance, Jovsa s cieľom na Vinnom jazere, kde očakávame prvého pretekára okolo 13:30 hod. Prihlásiť sa môžete do soboty na telefónnom čísle: 0917 511 607.

Dňa 8.mája 2010 sa uskutočnili cyklistické preteky pod názvom Zemplíntour 2010. Na štart 107 dlhej km etapy sa postavilo 80 pretekárov, ktorí vyštartovali o 10.00 hod z Vinného jazera smerom na Sobrance, Ubľu a Humenné. Samotný cieľ maratónu bol hore na Pirnagovom vrchu.

Ako prvý do cieľa dorazil domáci pretekár a slovenský reprezentant Milan Rovňák z Michaloviec, nasledovali ho Michal Habera z Košíc a Matúš Pribela z Partizánskeho.

Takto sa úspešne skončil prvý ročník Zemplínskeho cyklomaratónu,ktorý nás motivoval do príprav 2. ročníka Zt 2011, vybrali sme novú pravotočivú trať a trošku ju predĺžili, aby bola bezpečnejšia a divácky atraktívnejšia.

Zmenili sme dátum a dúfam, že nám to prinesie očakávaný výsledok v lepšom počasí a ešte lepších podmienkach na trati.

Po skúsenostiach z minulého roku sme oslovili našich partnerov a podarilo sa nam získať pár nových, čomu sa veľmi tešíme. Z čoho sme ale veľmi smutní je nezáujem mesta Michalovce, Košického kraja, sami tomu nerozumieme, pretože propagujeme celý región Zemplína a združujeme cyklistov takmer z celého Slovenska, hlavne hobby cyklistov, ktorí majú chuť si troška zasúťažiť, zažiť atmosféru cyklomaratónu a hlavne zmerať si svoje sily z ostatnými cyklistami a aj takýmto spôsobom hľadáme nové talenty!

Srdečne vás všetkých pozývame, príďte podporiť domácich pretekárov  a zažiť atmosféru cyklistických pretekov, a kto vie, možno aj vám sa tento krásny šport zapáči!

zdroj: Jozef Maksim

plagat_zemplintour2011

 

Diskusia k článku