Desať paradoxov doby

1/ Napriek tomu, že príroda nepozná pojem nezamestnanosť, je minimálne 10%  až 50% ľudí na tejto zemi trvale nezamestnaných. Príčina tohto javu má byť v tom, že nie je dosť „natlačených papierikov“ /peňazí/. Pritom hodnotu a množstvo peňazí vytvára množstvo a kvalita práce, telesnej a duševnej tvorby človeka, ktorú majú zastupovať a symbolizovať. Žiadúce papieriky, môže tlačiť vždy len jedna inštitúcia, do ktorej  nikdo nevidí.

2/ Telesná aj duševná práca ako zdroj peňazí, sú posledným a najmenej efektívnym spôsobom, ako si „natlačenépapieriky“ legálne  získať. Pritom žiadny miliardár /česť výnimkám/ nikdy nepracoval a nič nevytvoril, okrem schém a konštrukcií ako pomocou finančných hier a intríg obohrať ostatných. Pravým cieľom temných duchov v pozadí, je tým  čo  „žijú z dňa na deň“ nedovoliť  premýšľať, a aby volili vždy tých, ktorí vylepili najviac plagátov alebo tých ktorí najčastejšie k nim prehovárajú z televíznych obrazoviek alebo počítačových spotov..

 

3/ Štátne právo a súdy, sú vždy na strane darebákov, pretože darebák dopredu študuje  zákony, pretože nepracuje a má na to čas! Hovorí sa tomu, mať „právny predstih“ pred pracujúcimi. Preto sú pracujúci stále zaskakovaní tým, že ich prirodzeným právam „niekde chýba bodka“. Pre ľudí práce  je prakticky nemožné, aby si zaplatili umelo nadsadenú cenu advokáta.  Jednoducho povedané, každý má pochopiť,  že sú „chovné“ a sú „ťažné“ kone.

 

4/ Úžerníctvo alebo život z úrokov a majetku sa stalo nielen možným, ale mravným vzorom! Zmyslom života konzumnej spoločnosti je dostať sa nejakým spôsobom k majetku a užívať si plody práce iných. Hovorí sa tomu „parazitizmus“. Toleruje však parazitovanie duchovná dimenzia?

 

5/ Ćím viac sa vyrába „účinných“ liekov, tým viac pribúda chronicky chorých! Farmaceutickým koncernom figu záleží na zdraví, sú založené aby vyrábali zisk. Podľa nich, by mal každý človek celoživotne užívať každý deň aspoň dva lieky. Pretože výskumníci „nemajú v popise práce“ výskum skutočných príčin chorôb,  ale vývoj preparátov, ktoré choroby zatláčajú do vnútra človeka.  Lekári sa tak stali vysokokvalifikovanými distribútormi farmaceutík,  ktoré potláčajú prejavy syndrómov chorôb. Pribúda preto  množstvo psychických chorôb, ktoré predchádzajúce generácie nepoznali.

 

6/ Vlády cez  „populačnú politiku“,  vykonávajú genocídu civilizačne vyspelých a práce schopných vrstiev spoločnosti a podporujú rozmnožovanie deklasovaných a nevzdelaných jednotlivcov.  Vytvorená  atmosféra  zamestnanému páru neumožňuje mať viac ako jedno dieťa o ktoré by sa zodpovedne postarali, oproti nezamestnaným živlom, ktorým sociálne  zákony zaisťujú žiť, ale len  vtedy keď majú viac  deti. Na východnom Slovensku to poznáme v počte  novonarodených rómskych detí v pomere k ostatným 4:1. Nepracujúcii žijú zo sociálnych dávok a ich deti, tie rastú „ako drevo v lese“.

 

7/ Školstvo vybavuje žiakov vedomosťami bez toho, aby sa overil alebo ovplyvnil ich charakter. Vedomosťami  obdareným  darebákom  tak potencuje možnosti   „sebarelizácie“.  Vysokokvalifikovaný darebák je tak oveľa nebezpečnejší ako primitív.  Pytagorasa zabili  preto, lebo odmietal za akúkoľvek cenu prijať do  výuky za svojich žiakov detí bohatých darebákov.

 

8/ Produktivita práce stále rastie, napriek tomu produktívni ľudia nie sú schopní uživiť penzistov. Preto boli vymyslené penzijné fondy, aby si budúci penzisti v nich šporili na penziu. Tak živia stále rastúci počet nič neprodukujúcich parazitov a zbytočných úradníkov. Ako alibi malej výkonnosti penzijných fondov, sa stále častejšie používa prepad  akcií na burze, s ktorými penzijné fondy  obchodujú.

 

9/  „Demokracia“ falošne nazvaná „vôľa ľudu“, funguje tak, že väčšina nemajetných volí strany a poslancov ako svojich zástupcov, ktorí ihneď po zvolení, odhlasujú zákony, ktoré obmedzujú ich voličov a umožňujú ľahšie hromadiť príjmy a majetok im a hŕstke boháčov.  Prostý ľud ovláda  zabávou a   propagandou médií  s vyzdvihovaním života celebrít, reprezentujúcich morálny  odpadu  a zvráteností morálneho  bahna a suterénu spoločnosti.

 

10/ Čím viac policajtov, tým menej bezpečnosti v čomkoľvek a väčšie množstvo podvodov! Osobná a majetková bezpečnosť je v rozhodujúcej miere ovplyvňovaná duchom spoločnosti a nie represívnymi zložkami. Ak je duch spoločnosti chorý, množstvo policajtov a jej represívnych zložiek nič  nedohoní. Naopak, zločin vrastie medzi nich.

 

Z uvedených desiatich paradoxov doby v ktorej žijeme vidieť , že celá civilizácia je zrelá na generálnu reformu. Tá musí prísť zmenou klímy a vnesením regulačných prvkov do mechanizmu trhu. Trh je prirodzená, teda Bohom chcená realita. Ovšem len v regulácii materiálnych hodnôt. „Trhovať“ právo a spravodlivosť, práva človeka nie je možné a je neprípustné. Demokracia je užitočná len vtedy, ak sa spoločnosť riadi nadčasovými, etickými, Božími zákonmi. Ak väčšina ľudí pozdvihne voľbami k moci všetkého schopných darebákov, tak ohrozuje samú seba aj samotnú zem a existenciu ľudstva. Pevne verím tomu, že  Tvorca jej nadčasových zákonov to nepripustí.

 

S pozdravom „História sa stále mení, istá je len budúcnosť!“

 

Peter Balog

Diskusia k článku