Michalovskí juniori zdolali Humenné

humenne-torast-intro

Tento víkend hrali juniori s Humenným, v sobotu v Humennom, v nedeľu doma. Na Humenskom štadióne nedovolili Michalovčania domácim hráčom takmer k nič a prvé dve tretiny úplne jasne dominovali, v tretej tretine si už len udržiavali výsledok zápasu. V zostave sa objavil aj Ľuboš Fajčák a vsietil 3 góly aj napriek tomu, že si naňho súper dával zvýšený pozor.

20111105-_igp3248

HKM Humenné – HK Mládež Michalovce1:10

(0:4, 0:5, 1:1)


V nedeľu na domácom ľade dostali príležitosť aj chalani z dorastu a zápas bol od začiatku diametrálne odlišný. Prvý gól sme dokázali streliť až 2 a pol minúty pred prvým klaksónom. Aj keď sme súpera väčšiu časť tretiny tlačili, mali sme viac šancí a strelecky sme boli omnoho aktívnejší, o výsledok sme sa museli triasť. V 11-tej minúte nás podržal mladý brankár, keď vychytal nariadené trestné strieľanie.

V druhej tretine už toľko šťastia, ale nemal a po chybách našej obrany inkasoval 4 krát, pri treťom góle mu zadáci zakrývali výhľad natoľko, že ani nereagoval na strelu….

Nevedno, čo tréner povedal chalanom v šatni po druhej tretine, ale na tretiu tretinu nastúpili celkom inak motivovaní a od úvodného buli pritlačili Humenčanov. Zvýšenou aktivitou donútili súpera k faulom a potom v presilovkách v  rýchlom slede za sebou skorigovali priebežný stav na 3:4 a už nepustili oprate zápasu z rúk. Pochvalu si zaslúži súperov brankár, ktorý tvrdošijne odmietal vpustiť za svoj chrbát vyrovnávajúci gól, ale nakoniec predsa len zvíťazila naša bojovnosť a odhodlanie nepustiť body z domáceho zápasu a minútu a pol pred koncom sme vyrovnali a vynútili si predĺženie. Do predĺženia sme síce nastúpili oslabení za faul 6 sekúnd pred koncom riadnej hracej doby, ale chalani ďalej bojovali a atakovali súperovú rozohrávku až v jeho tretine a oplatilo sa. Zachytili sme prihrávku od súperovho brankára a Fero Zrelák v oslabení ukončil zápas.

O perličku zápasu sa postaral mladučký brankár Martin Babják, ktorý pri výpadku staršieho kolegu Lukáša Orlíka, odchytal oba víkendové zápasy, a pripísal si asistenciu pri našom dnešnom prvom góle. Gratulujeme!

HK Mládež MichalovceHKM Humenné 5:4

po tretinách: (1:0, 0:4, 3:0)
{yoogallery src=[/images/obr/sport/hokej/hkmladez/he] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[Michalovce ]}
foto: ayco


Diskusia k článku