Juniori cez víkend úspešní v nadstavbe

_igp0838

Po nezáživnej úvodnej časti prvej ligy juniorov sa tento víkend hrali dlho očakávané úvodné zápasy nadstavbovej časti ligy. Naši juniori hostili v sobotu súkromný klub HK Bulldogs 2008 a v nedeľu HK 95 Považská Bystrica.

mi-buldogs_jun-5227

HK Mládež Michalovce – HK Bulldogs 2008:   6 – 4

Do brány sa po zranení opäť postavil náš prvý brankár Lukáš Orlík. Chalani v poli začali od začiatku zápasu predvádzať hru, na akú sme neboli zvyknutí: pekné spracovanie puku, rýchle rozohrávanie bez zbytočného držania puku a snaha o rýchly prechod do útoku. Samozrejme, nevyhli sa drobným chybám, hlavne krížne prihrávky v strednom pásme im nie veľmi vychádzali, no napriek tomu zatlačili súpera do defenzívy a prvé dve tretiny sa hrali v našej réžii.  Vo štvrtej minúte sme síce prehrávali 0:1 po viac-menej náhodnom góle súpera, ale už o necelú minútu naštartoval „svoj“ zápas Tomáš Bánovský, keď zobral puk na obrannej modrej a prekľučkoval s ním až pred súperovho brankára, ktorému zavesil nekompromisný banán pod pravý horný roh brány. O necelé tri minúty ten istý hráč v spolupráci s Marekom Oravcom zvýšil na 2:1 a na začiatku druhej tretiny po krásnej akcii, spoločne s posilou z A-mužstva Martinom Kovaľom, zavŕšil svoj hattrick, ktorý do konca zápasu ešte podporil dvomi asistenciami.

V tretej tretine naša aktivita opadla a chalani dovolili súperovi vyrovnať na 4:4 a zdramatizovať zápas. Avšak 5 minút pred koncom dvojica Bánovský – Kovaľ opäť naštartovala a vypracovali akciu najprv Marekovi Oravcovi a pri záverečnej súperovej power-play ešte Rišovi Mašlankovi, ktorý definitívne potvrdil naše zaslúžené víťazstvo gólom do prázdnej brány.

 

mi-pb_jun-5313

 

HK Mládež Michalovce – HK 95 Považská Bystrica:  3 – 0

Zápas paradoxov.

Paradox č. 1: výhra po vlažnom výkone

V nedeľnom zápase naši juniori už nenastúpili v takom tempe, ako v sobotu. Podali priemerný výkon, ale aj ten stačil na slabý výkon hráčov z Považskej Bystrice. Dva krát sme nedokázali využiť presilovku o dvoch hráčov a to hovorí samo za seba o dnešnom zápase.

Paradox č. 2: posilnenie hráčskeho kádra v poli a oslabenie na poste brankára

V bráne za HK Mládež Michalovce nastúpil pomerne neznámy a málo skúsený brankár Peter Fecko. Aj keď v štatistikách je zapísaných 27 zásahov domáceho brankára pravdou je, že na shoot-out potreboval zasiahnuť asi len päť až sedemkrát, zvyšné strely boli len bezzubé nahodenia pukov do útočnej tretiny zo strany súpera, alebo nepodarené, málo nebezpečné strely, s ktorými by nemal mať problém ani deviatacky brankár. Za shoot-out môže neistý brankár poďakovať celému tímu a ukazuje sa, že motivácia a posilnenie juniorského kádra sa vybrali správnym smerom a vyústili do sústredeného obranného výkonu a obetavých obranných zákrokov hráčov v poli, ktorými znemožnili súperovi preniknúť až k našej bráne.

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!

Facebook

{yoogallery src=[/images/obr/sport/hokej/hkmladez/buldogs] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[buldogs}

{yoogallery src=[/images/obr/sport/hokej/hkmladez/povazska] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[povazska}

Diskusia k článku