Policajti vypátrali a obvinili 8 páchateľov z Michalovského okresu

intropolicia

Následne na skladoch na toalete poškodili a vylomili 7 dverí, pričom zo skladov odcudzili dva hliníkové sudy, štyri narážacie hlavice na sudy, výčapné zariadenie. Majiteľke krádežou a poškodením zariadenia spôsobili škodu 2.150,-€. Obvineným mladíkom za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie (mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu).

Policajti OO PZ Veľké Kapušany vypátrali a z prečinu porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili dvoch mladíkov z obce Krišovská Liesková vo veku 25 a 31 rokov, ktorí 8. januára tohto roku prešli na dvor rodinného domu v obci Krišovská Liesková (okr. Michalovce), kde z otvorenej drevenej šopy odcudzili fúrik, pracovné rukavice a neónové svietidlo. Majiteľovi spôsobili škodu 150,-€. Obvineným mladíkom hrozí až dvojročné väzenie.

Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže a poškodzovania cudzej veci obvinili aj 42-ročného Tibora z Michaloviec, ktorý v polovici novembra 2011 vošiel do budovy sociálnych služieb v rekonštrukcii na Okružnej ulici v Michalovciach tak, že kovovou tyčou odstránil visiaci zámok z vchodových dverí. Následne vošiel do budovy, odkiaľ zo všetkých stien na chodbách a miestností vytrhal elektroinštalačný materiál. Organizácii spôsobil celkovú škodu takmer 8.000,-€. Obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Obvineniu z prečinu krádeže čelí aj 27-ročný Róbert z Michaloviec, ktorý v polovici decembra 2011 zo stolíka neuzamknutej izby na jednom z oddelení michalovskej nemocnice odcudzil mobilný telefón, pričom ho prichytil majiteľ (27). Uvedenej krádeže sa dopustil aj napriek tomu, že v októbri 2010 zo skrine neuzamknutej izby michalovskej nemocnice odcudzil peňaženku s finančnou hotovosťou 80,-€ a za tento skutok bol postihnutý. Obvinenému hrozí až dvojročné väzenie.

Diskusia k článku