MFK Zemplín remizoval s Dolným Kubínom

futbalista-intro

Michalovskí futbalisti v prvom domácom stretnutí tejto jari iba remizovali s Dolným Kubínom. Historická premiéra pod umelým osvetlením druholigovým futbalistom MFK Zemplín Michalovce nevyšla. Zemplínčania sa rozišli so súperom z Dolného Kubína nerozhodne po výsledku 0:0. Futbalisti MFK Zemplín sa doma predstavia aj o týždeň, keď v sobotu 31.3. o 17.30 privítajú celok Lučenca.

Od začiatku duelu sa hostia z Oravy sústredili na defenzívu a v útoku prakticky nič nevymysleli. Michalovčania sa prvýkrát na dostrel hosťujúcej brány dostali v 6. minúte, Ruskovský po prihrávke Uškoviča namieril iba do gólmana Trabalíka. V 22. minúte vystrelil z 25 m Uškovič, ale nepresne. Domáci sa cez pozornú hosťujúcu obranu presadzovali ťažko, a tak sa do prvej čistej šance dostali až v 29. minúte, keď sa k odrazenej lopte na šestnástke dostal Kovaľ, nádherne volejom vystrelil, ale Trabalík výborne zasiahol. Následne zneškodnil aj dorážku Uškoviča. Kovaľ nebezpečne pálil aj o desať minút neskôr, tentoraz však nepresne.


Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil, Michalovčania mali prevahu, ale presadiť sa nedokázali. V 69. minúte napriahol spoza šestnástky kapitán Rák, ale jeho prízemná strela len o milimetre minula hosťujúcu svätyňu. O štyri minúty nádherne vystrelil aj striedajúci Kunca, Trabalík bol pozorný. Tlak domácich sa stupňoval a v 77. minúte spálil najväčšiu šancu zápasu Škvarka, ktorý po krásnej prihrávke Ráka v tutovke zakončil iba do brankára Dolného Kubína. V záverečnej desaťminútovke sa osmelili aj hostia a v 80. minúte sa dostali hneď do dvoch obrovských príležitostí – najprv Jašica z výhodnej pozície prestrelil a potom Kosovič nechal vyniknúť Brédu. V závere sa už nič podstatné neudialo, a tak sa v historicky prvom stretnutí pod umelým osvetlením zrodila v Michalovciach bezgólová remíza.


MFK Zemplín Michalovce – MFK Dolný Kubín 0:0

ŽK: 56. Hottek, 77. Kovaľ – 8. Sivčevič, 43. Kosovič, 53. Ujčík, 58. Demko, 75. J. Čarnota

Rozhodoval: Jaška – 2 530 divákov.

MFK ZEMPLÍN: Bréda – Krmpotič, Hottek, Korijkov, Jakubčo – Ruskovský (58. Škvarka), J. Hořava, Kovaľ (83. Gamkrelidze), S. Danko (58. D. Kunca) – Rák, Uškovič

MFK: I. Trabalík – J. Čarnota, Jurky, Drengubiak, Holub – J. Podolský, Demko, Sivčevič (76. Jašica), Dolinajec (81. Stupak) – Kosovič, Ujčík (60. M. Gejdoš)

zdroj: mfkzemplín

Diskusia k článku