Ťažká havária motocyklistu pri obci Suché

7

Polícia žiada motocyklistov, aby nepodcenili súčasné poveternostné podmienky. Povrch vozovky je stále na niektorých  miestach tvorený námrazou a aj v dennej dobe sa nachádza na niektorých úsekoch pod bodom mrazu. Na krajniciach je namrznutý sneh, ktorý sa cez deň topí a následne v poobedňajších hodinách zamŕza.  Za daných poveternostných podmienok je úplne iná priľnavosť pneumatík motocykla k asfaltu, nehovoriac o tom, že na mnohých úsekoch ciest sa nachádza posypový materiál. V roku 2011 pri dopravných nehodách na pozemných komunikáciách  OR PZ Michalovce traja motocyklisti podľahli smrteľným zraneniam.  Vedenie motocykla v takýchto podmienkach je jednoznačným hazardom so svojím zdravím a ohrozením aj ostatných účastníkov cestnej premávky.

3

Vzhľadom k očakávanému nárastu počtu motocyklistov pohybujúcich sa po cestách, bude aj zo strany polície venovaná zvýšená pozornosť kontrole dodržiavania pravidiel cestnej premávky motocyklistami, ale i správaniu sa vodičov ostatných motorových vozidiel voči motocyklistom.

4

Bezpečnosť dopravy na cestách je miera celospoločenského úsilia, ktorá je vyjadrená kvalitou cestnej infraštruktúry, zručnosťou vodičov a úrovňou informačno-technických prostriedkov, pričom podiel  Policajného zboru na nej spočíva v ochrane účastníkov cestnej premávky pred nízkou disciplinovanosťou a ohľaduplnosťou.

5

7

2

Diskusia k článku