Michalovce: „Turnaj ObFZ družstiev mužov v halovom futbale“

intro 31kolo

Športovo-technická komisia Oblastného futbalového zväzu Michalovce v posledných sezónach už tradične v mesiaci január organizuje „Turnaj ObFZ družstiev mužov v halovom futbale“ pre družstvá mužov FO a FK územne patriace pod ObFZ Michalovce zo súťaží od IV. ligy VsFZ Košice po III. triedu ObFZ Michalovce. V tejto sezóne 2012/2013 to bude už jeho 7. ročník. Ten sa uskutoční v sobotu 19.1.2013 od 8.00 h do 16.00 h v Mestskej športovej hale Michalovce.

 

 

Štartovať na ňom bude 8 týchto prihlásených družstiev FO a FK:

  • ŠK Strážske (V. liga juh VsFZ)
  • OFK Hatalov (I. tr. ObFZ)
  • OŠK Bežovce (I. tr. ObFZ)
  • OŠK Budkovce (II.B tr. ObFZ)
  • TJ Sokol F.O. Močarianska Michalovce (II.B tr. ObFZ)
  • OFK Rakovec n/O (II.B tr. ObFZ)
  • OŠK Vojany (II.B tr. ObFZ)
  • TJ Družstevník Ložín (III.B tr. ObFZ)

Vyžrebovanie turnaja sa uskutočnilo dňa 9.1.2013 na porade zástupcov do tohto turnaja prihlásených družstiev, ktorí súhlasili s predloženým návrhom nasadenia a rozdelenia družstiev do 2 štvorčlenných skupín s týmito žrebovacími číslami:

A-skupina:

1. Hatalov

2. Ložín

3. Budkovce

4. Rakovec n/O

B-skupina:

1. Strážske

2. Vojany

3. Bežovce

4. Močarianska MI

V oboch skupinách sa bude hrať jednokolovým systémom každý s každým po 2×12´ hrubého času bez polčasovej prestávky s okamžitou výmenou strán, pričom sa bude hrať jedno stretnutie za druhým, bez možnosti rozcvičky na hracej ploche. Po skončení súbojov v skupinách družstvá umiestnené na 4. miestach odohrajú stretnutie o 7. miesto v turnaji a družstvá umiestnené na 3. miestach odohrajú stretnutie o 5. miesto v turnaji. Družstvá umiestnené v skupinách na prvých 2 miestach postúpia do semifinále, kde sa stretnú krížovým vylučovacím systémom v súbojoch p postup do finále. Porazení z týchto semifinálových súbojov odohrajú stretnutie o 3. miesto v turnaji a víťazi zo semifinálových súbojov sa stretnú vo finále. Hrať sa bude podľa upresneného rozpisu tohto turnaja, podľa upravených pravidiel malého futbalu a súťažného poriadku malého futbalu ako v súťažiach, ktoré organizuje Oblastný zväz malého futbalu Michalovce. Každé stretnutie budú rozhodovať po 2 R. Každé družstvo turnaja odohrá po 4 stretnutia a semifinalisti o jedno viac. V celom turnaji sa spolu odohrá 18 stretnutí.

            Prvenstvo z predchádzajúceho 6. ročníka v sezóne 2011/2012 (6 družstiev) obhajujú futbalisti OFK Hatalov, ktorí sa z neho tešili prvýkrát. Až 4-krát turnaj vyhral OŠK Vinné, a to v sezónach 2006/2007 (5 družstiev), 2007/2008 (8 družstiev), 2009/2010 (10 družstiev), 2010/2011 (10 družstiev). Raz sa jeho víťazom stal aj ŠK Agro Palín v sezóne 2008/2009 (6 družstiev).

            Pohár pre víťaza tohto turnaja venuje firma MULTI ŠPORT Michalovce. Diplomy a ceny zabezpečí ŠTK ObFZ z prostriedkov ObFZ a zo súť. vkladov prihlásených FO a FK. Diplomy obdržia všetky štartujúce družstvá. Ceny obdržia prvé 3 družstvá v konečnom poradí a 3 vyhodnotení najlepší jednotlivci turnaja (hráč, brankár, strelec). Vyhodnotenie turnaja za účasti nastúpených 4 družstiev zo semifinále, rozhodcov a organizátorov bude o 16.00 h.

            Vstup na turnaj je pre všetkých zdarma a organizátori naň aj týmto pozývajú čo najviac priaznivcov a fanúšikov futbalu.

Diskusia k článku