Michalovce: Slávnostné udeľovanie titulu ČIN roka 2012

4
 
2
 
Dňa 21.marca sa v MsKS o 17.00 hod. konalo slávnostné udeľovanie titulu ČIN roka 2012 spojene s galavečerom. Ocenenie udeľuje samospráva jednotlivcom a kolektívom, ktorí v predchádzajúcom roku dosiahli mimoriadny výsledok v oblasti humanizmu, kultúry, architektúry, školstva, športu a zdravotníctva.


 {youtube}QCB-IyZAFcY{/youtube}

 

Sošku okrídleného Pegasa si v tomto roku odniesli títo jednotlivci a kolektív:

V oblasti humanity:

Kpt. Peter EBSKÝ, ktorý preukázal svojím činom odvahu a osobnú statočnosť a mal rozhodujúci podiel na záchrane života Jozefa Durkaja. Kpt. Ebský 24. marca 2012 pri požiari pekárne ILAS Company s.r.o., v obci Nacina Ves svojím rýchlym konaním zabránil vážnemu poškodeniu zdravia svojho kolegu, ktorý sa pri zdolávaní požiaru prepadol cez plechovú strešnú konštrukciu do prístavby objektu pekárne. Po prepadnutí došlo v priestore prístavby k náhlemu vzplanutiu horúcich pár a splodín horenia. Peter Ebský násilne otvoril dvere prístavby, odstránil časť prepadnutej strešnej konštrukcie, ktorá tvorila prekážku na únikovej ceste a vytiahol Jozefa Durkaja na bezpečné miesto.

 {youtube}sECNGlswJjs{/youtube}

V oblasti kultúry:

Dáša KOSTOVČÍKOVÁ, ktorá sa ako členka hudobnej skupiny Peter Bič Project výraznou mierou pričinila o propagáciu mesta Michalovce v oblasti kultúry. Uvedené hudobné zoskupenie si zo speváckej ankety Slávik 2012 odnieslo dve ocenenia, a to Skokan roka a Rádioslávik za skladbu Hey Now. Formácia Peter Bič Project si našla svojich fanúšikov nielen na Slovensku a blízko za jeho hranicami, ale aj v zámorí.

DSZ PRO MUSICA Michalovce, za 1. miesto v kategórii detských zborov, 1. miesto v kategórii mládežníckych zborov s vyznamenaním poroty – CUM LAUDE na 60. ročníku európskeho hudobného súťažného festivalu mladých v Neerpelte v Belgicku.

 {youtube}XhLnsk-k3m0{/youtube}

V oblasti športu:

Martin IVANČO , za 1. Miesto na majstrovstvách sveta v naturálnej kulturistike IUBBN 2012, ktoré sa konali 17. Novembra 2012 v Martine. Martin Ivančo obsadil v kategórii juniori 1. miesto a tým získal titul majstra sveta v naturálnej kulturistike a fitness. Aj jeho pričinením získala Slovenská republika na uvedených majstrovstvách celkovo 11 medailí, čo znamenalo prvenstvo medzi 16 prítomnými krajinami.

Slavomír PRADA, za 1. Miesto na Majstrovstvách Slovenskej republiky, 1.miesto Grand Prix Senec, 1. miesto na medzinárodnom Aminostar Cup Karlove Vary, 3. miesto Grand Prix Veľký Grob, 1. miesto Inba Natural Olympia Reno Nevada USA v zmiešaných pároch s Katarínou Tomášovou.

 {youtube}QtfI1cPhjX0{/youtube}

MUDr. Gabriel VALISKA, za úspešnú prípravu reprezentantky SR v maratóne na Olympijských hrách v Londýne 2012. Ako úspešný tréner vytrvalcov Imricha Pástora a Miroslava Vanka objavil bežecký talent Zemplínčanky Kataríny Berešovej, ktorú ako 24- ročnú pripravil na štart kráľovskej bežeckej disciplíny – maratónu, na Olympijských hrách v Londýne 2012. Mladá bežkyňa, vedená trénerom Gabrielom Valiskom, sa olympiády zúčastnila po zvládnutí náročnej kvalifikácie s dosiahnutím druhého najlepšieho maratónskeho času žien v histórii Slovenska už pri svojom druhom maratónskom štarte.

 {youtube}oWzR5YJWovc{/youtube}

 {youtube}KjKbjJWKbvw{/youtube}

15863

 

Diskusia k článku