Cigánski Diabli „rozpálili“ Michalovčanov

ciganskidiabli


diabliCigánski Diabli je názov jedinečného zoskupenia hudobníkov, ktorí od roku 1991 dokázali to čo sa v strednej Európe málokomu podarilo. Orchester je odbornou verejnosťou považovaný za jeden z najlepších orchestrov v kategórii Etno a World Music na svete a je veľmi priaznivo prijímaný aj širokou verejnosťou, doma aj v zahraničí.


 {youtube}yrOqgzlsAVo{/youtube}

Prinášajú originálne diela, odvážne aranžmány, neobvyklé hudobné kombinácie a nový imidž. Tradíciu obohatili svojimi sólovými hudobnými projektmi a spoluprácou so viacerými symfonickými orchestrami, kde majstrovsky spájajú folklórnu muziku s ostatnými hudobnými žánrami (jazz, etno, flamenco) a doplnili ich výnimočnou virtuozitou, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou umeleckého prejavu Cigánskych diablov.

Tento víkend v sobotu večer poctili návštevou aj naše mesto Michalovce a koncertovali v sále Zlatého býka. Koncert bol beznádejne vypredaný, atmosféra bola výborná, diváci odmeňovali potleskom virtuózne momenty hlavne sláčikového majstra, primáša Štefana Baynáka, cimbalového kráľa Ernesta Šarkoziho a spev i hru na violončele jeho manželky Silvie. Nezvyčajným vstupom bolo aj sólo Štefana Grunzu, ktorý predviedol nádherné vystúpenie na klarinete a tarogate.

Keďže sme boli pri tom, prinášame vám pár zaujímavých videí z tohto koncertu.


 {youtube}rx8sHZNzAH8{/youtube}


 {youtube}dnTEpBT4_k8{/youtube}

 

Ondrej Hrabovský

Diskusia k článku