Tri atraktívne koncerty v Michalovciach

desmod
FATS JAZZ BAND
Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach vám v novembri ponúka tri atraktívne podujatia. Ako prvá sa v našom meste predstaví 19. novembra o 18.00 hod. swingová formácia FATS JAZZ BAND s debutovým albumom ‚…In Fats Waller’s Rhythm…’. V podaní kapely Fats Jazz Band sa prenesieme do obdobia ranného swingu v Amerike, ktoré je označované ako „zlatá éra“, pretože sa vyznačovala obrovským rozmachom vedy a technológie ale najmä filmového a zábavného priemyslu.
 
Do doby, kedy Francis Scott Fitzgerald písal svojho Veľkého Gatsbyho a kedy napriek krachu na burze v roku 1929, veľkému percentu nezamestnaných, ťažkým životným podmienkam a veľkému počtu prisťahovalcov z Európy, sa Amerika vedela radovať. Všetky tieto aspekty vplývali aj na hudbu, prostredníctvom ktorej chceli ľudia zabudnúť na svoje starosti. Preto je v nej akosi zakódovaný pocit eufórie šťastia a ľahkosti bytia. Vstupné je 5 €.
Druhým podujatím bude vianočný unplugged koncert skupiny DESMOD vo vianočnej nálade, s piesňami vo vianočných úpravách v sprievode sláčikových a dychových nástrojov. Deň koncertu – 23. november o 19.00 hod. veľká sála MsKS. Vstupné na koncert je 15 €.
dsc 0110
Tretím atraktívnym podujatím určite bude vystúpenie slovenskej formácie BACKWARDS, ktorá bola ocenená medzinárodným víťazstvom na New York Beatlefeste v roku 1998. V silnej konkurencii spomedzi 36 kapiel zvíťazili The Backwards v „Battle of the Bands“ – „bitke skupín“ o čo najvernejšiu interpretáciu skupiny BEATLES. Jednou z gratulantiek k úspechu bola aj sestra Georga Harrisona, pani Louis Harrison. Podľa jej slov viac než po 30 rokoch opäť počula „sound of The Beatles“ – zvuk Beatles. Koncert sa uskutoční 28. novembra o 18.00 hod. vo veľkej sále MsKS. Vstupné je 10 €.

Diskusia k článku