VÝCHODOSLOVENSKÁ KAPELA ROKSOUND: NOVÝ VIDEOKLIP HOVORÍ O HUDOBNEJ EXTÁZE

roksound
Kapela Roksound prichádza s novinkou- videoklipom k skladbe Ecstasy. Natáčalo sa opäť pod taktovkou scenáristu a kameramanov Milana. Durňaka a Petra Čerevku v interiéroch a exteriéroch v Medzilaborciach a okolí. Motív videoklipu hovorí o žene, ktorá hľadá samú seba prostredníctvom stavu medzi spánkom a bdením. Hladina abstrakcie je vyjadrená farbami, ktoré oddeľujú dva rôzne svety- skutočný a imaginárny.
Pochmúrne počasie v úvode ako expresívny prostriedok spolu s výrazom tváre herečky naznačujú jej vnútorné rozpoloženie. Žena, len čo zavrie oči, upadá do spánku a hudobná extáza ju prebúdza na starom gauči na lúke. Všetky jej myšlienky sa tu zlejú dohromady a vytvárajú celok. Vyvolávajú v nej rôzne pocity, od smútku, cez vášeň a radosť, až po zmätenosť. Bonbónikom sú štvornohí herci- dva pastierske psy, ktoré vnášajú do príbehu dynamiku a spätosť s prírodou. Túžba po vlastnom poznaní a zároveň bezmocnosť odhaľuje dve stránky duše ženy- slobodné preciťovanie melódie v priestore bez dverí a následný hnev. „Rekvizity použité v klipe sme vyberali precízne, aby išlo o výhradne staré veci.
{youtube}fk32_RNgxsM{/youtube}
Pomocou nich sme sa snažili zobraziť krajinu snov úplne odlišnú od reality, ktorá je presýtená technickými novinkami. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa dnes človek môže cítiť zmätený, stratený a potrebuje sa uchýliť niekam, kde beží život inak, pomalšie,“ vysvetľuje spevák kapely Marcel Kundrat. Zvuk budíka ju prebúdza v realite. Nespútaný stav duše pominul, extáza sa skončila. Skladba Ecstasy je z prvého EP kapely s názvom Unknown. V blízkej dobe sa chystá nakrúcať videoklip k jednej zo skladieb nového albumu LIVE IN V3SOUND STUDO, ktorý vyšiel koncom minulého roka.

Diskusia k článku