25 indícií, že sa vám blíži to prelomové číslo: 30. Poznáte to?

babenky
dohoda

Na svoje pubertálne časy spomíname mnohí úsmevne, niektorí by na pár chvíľ radšej navždy zabudli, ale sladkých 18násť sme zažili len raz v živote a čím nám roky pribúdajú, tým sa aj menia osobné preferencie, postoje, pohľady na život či zabehnuté názory, ktoré by ste ešte 10 rokov dozadu krvopotne obhajovali. Ťahá vám na tridsiatku? Potom vám týchto pár „postrehov“ bude povedomých:

  1. S kamarátkami idete na kávičku, večeru, drink, do divadla a do kina upravené po práci alebo cez víkend namiesto toho, aby ste išli každý deň žúrovať do baru alebo sa len tak flákať do mesta.
  2. Niektorým slangovým slovám teenagerov nerozumiete.
  3. Ak idete do kina alebo na koncert obľúbenej kapely, chcete si svoje peniaze užiť v plnej hodnote, takže ostrý zvuk pukancov alebo šuškanie či inak nevhodné správanie okolia vás rozptyľuje, ba miestami až rozčuľuje. Niekedy sa zamýšľate nad tým, či aj vy ste boli také a či je to normálne.
  4. Ešte nedávno si spomínate, že ste mali celkom peknú zbierku videokaziet, magnetónových pásiek a diskiet do počítača.
  5. Pri organizovaní párty chcete mať všetko dokonalé zladené. V prípade, že vám priatelia „nadávajú“, že nie ste uvoľnená a neviete sa baviť ako kedysi…argumentujete len nostalgicky: vtedy to bolo iné, keď sme boli na škole a nemali žiadne starosti…
  6. Ste aktívne na sociálnych sieťach, zapájate sa do rôznych kurzov a športových či kultúrnych aktivít a radi to prezentujete foto či videodokumentáciou o každom dôležitom zaujímavom detaile z vášho života či probléme, ktorý momentálne riešite.
  7. Na sociálnych sieťach komentujete a lajkujete všetkých a všetko resp. inak vyjadrujete svoj už dospelácky názor namiesto toho, aby ste išli von s kamoškami len tak do mesta a hovorili o blbostiach.
  8. Vaše spolužiačky zo základnej alebo strednej stretávate s kočiarom príp. s manželom/priateľom alebo niekedy aj bez a neviete, kto je na tom lepšie. Niektorým to prospieva, iné vyzerajú, že pre nič iné už nezostalo v ich živote miesto a vy máte zmiešané pocity, že či ste zaspali dobu alebo tá optimálna chvíľa ešte neprišla a nič ste nezmeškali. Ak ste vydaté, sami seba sa prvýkrát pýtate, prečo ste sa radšej nevydali za niekoho iného..
  9. Pojmu týždeň pred výplatou už dokonale rozumiete, dokonca ho zažívate už aj skôr. Po každej návšteve obchodu rozmýšľate, koľko vám ešte ostáva na účte a koľko ešte môžete minúť a nadávate si znova, že ste v mínuse.
  10. Prestávate mať prehľad v súčasnej „modernej“ hudbe a najnovších technológiách.
  11. Stanovačka vám príliš nevonia, pri výlete do hôr si radšej priplatíte za hotel, ako by ste mali spať v horskej chate s ďalšími 12 kamarátmi.
  12. Keď si od vás pri kúpe alkoholu alebo cigariet pani predavačka vypýta občiansky preukaz, nie ste nahnevané, ale cítite sa polichotené a ešte týždeň z toho žijete, všade o tom rozprávate.
  13. Z času na čas pri otázkach veku (nevedomky) uvediete menej rokov, ako v skutočnosti máte a celkom dobre sa zabávate aj s mladšími mužmi.
  14. Viete, kto to je Macko Uško a Bambuľka, géčka a céčka, skákanie gumy.
  15. Vydržať celonočnú žúrku začína byť pre vás nadľudským výkonom. Ísť na víkendovú chatovačku do „prírodnej divočiny“ bez vlastnej kúpeľne je pre vás raritou, pretože sa budete následne dávať dokopy nasledujúce dni a neviete si zvyknúť na to, že nebudete mať svoje súkromie. Z opice sa spamätávate 2 dni a hovoríte si, že nabudúce už nebude.
  16. Vyvaliť sa večer na gauč, otvoriť si fľašu vína a pozerať staré filmy a seriály je pre vás predstava ideálneho pohodového večera.
  17. Nakupujete jedine kvalitné veci, ak na to máte a niekedy aj len preto, že je to výpredaji a nechcete sa zahanbiť pred známymi, že si to nemôžete dovoliť. Sledujete trendy v zdravej výžive a móde.
  18. Začína vás baviť sex, konečne si ho užívate naplno. Prestáva vás baviť sex, stačí vám raz za desať dní.
  19. Viete, kto to bol Mc Erik a Barbara a Lunetic. Pamätáte si seriály ako Baywatch a Beverly Hills 90210.
  20. Konečne sa obliekate podľa toho, aké je vonku počasie.
  21. Sledujete svoje zdravie. S prvými bolesťami si uvedomujete, že starnete.
  22. Začínate sledovať akčné letáky zo supermarketov. Nakupujete cez internet.
  23. Svoje detstvo ste prežili bez internetu, Facebooku, mailu a 299 televíznych kanálov. Napriek tomu žijete.
  24. S priateľmi žartujete, že sa po tridsiatke navzájom vezmete, aby ste neostali sami.
  25. Máte na krku hypotéku alebo pôžičku. Alebo najlepšie oboje naraz.

Diskusia k článku