Program Freedom na mesiac September

IMG 4794
 
Prázdniny sa nám síce skončili, ale začína sa nám nový školský rok a s ním začína aj jeseň, babie leto, dlhé zimné večery a program vo Vašom obľúbenom kultúrnom centre! freedom – priestor pre umenie a kultúru. Počas uplynulého leta sme sa Vám snažili priniesť osvedčené podujatie Letné kino, ktoré sa opäť stretlo s diváckym úspechom aj napriek niekedy nepriaznivému počasiu. Sme radi, že Letné kino ma stúpajúcu tendenciu návštevnosti a je to pre nás záväzok aj do budúcich rokov.
 
Od septembra pokračujeme ďalej s celotýždňovým programom nových, ale aj osvedčených kultúrnych a spoločenských podujatí vo !freedome. 
 
-=KINO=- (19:00 hod.)
Utorkové podvečery sa už tradične budú niesť v znamení premietania nezávislých dokumentárnych filmov z celého sveta. Začíname vždy o 19:00 hod. Tento mesiac odpremietame dokumentárny film o protestoch v Seattli proti World Trade Organisation v roku 1999 pod názvom Zlomené kúzlo (pozn. film je v anglickom jazyku). 
 
Dáme priestor aj mladému , ale už uznávanému filmárovi z Košíc Michalovi Gálikovi, ktorý okrem toho, že študuje zoológiu na Univerzite Karlovej v Prahe, je aj nadšeným filmárom, ktorý zdokumentúvava cesty po svete. Záchrana loskutáka z Niasu je film o záchrane endemitu na Sumatre českými aktivistami v spolupráci s miestnymi organizáciami (16.9.). „Muž, ktorý sadí stromy“ nie je len vymyslený príbeh, ten človek naozaj existuje, a dozviete sa o ňom viac ak prídete v utorok 30.9. do !freedomu.
 
Erik Baláž je nadšený filmár a má rád Slovenskú prírodu. Dokument Vlčie hory zachytáva 500 dní filmovania vlkov, zubrov a celkovo prírody v pralese chráneného krajinného územia Poloniny. Jeden z najlepších dokumentárnych filmov natočených na Slovensku v posledných rokoch, Utorok 23.9.
 
-=DIVADLO=-  (19:00 hod.)
Divadlo Kontra alebo niekedy aj „divadlo jedného herca“ je divadelný súbor, ktorý vznikol v roku 2007 v Spišskej Novej Vsi a jeho zakladajúcim členom je aj Michalovčan Peter Čižmár, ktorý príde do !freedomu so svojou hodinovou komediálnou One Man Show od Conora McPhersona RUM A VODKA. Predstavenie sa uskutoční v Pondelok 22.septembra od 19:00 hod. 
Vstupné je 5,- €. 
Počet miest je obmedzený na 30. 
Lístky si môžete zakúpiť v predpredaji vo !freedome počas otváracích hodín Pondelok až Piatok 14:00 – 22:00 hod.
Pozn.: Nepriveď na to svoju mamu. Príď s niekým, kto do divadla za normálnych okolností nechodí.
 
-=HUDBA=- (20:00 hod.)
V Piatok 26.septembra Vás pozývame tiež na koncert cestovateľa, spisovateľa a hudobníka Petra „Moskiho“ Moskaľa, ktorý príde už po niekoľkýkrát do !freedomu so svojim vlastným hudobným štýlom pankpopom, ktorý poteší vaše uši originálnymi textami.
IMG 4780
Všetkých muzikantov pozývame si zaimprovizovať na JAM SESSION, piatok 19.september 20:00 hod.
 
-=SPOLOČENSKÝ ŽIVOT=-
Do tejto kategórie by sme radi vedomostnú súťaž PUB KVÍZ, ktorá sa na jar stala obľúbeným podujatím a preto v ňom budeme pokračovať aj tento školský rok, s tým, že bude liga a mužstvo s najviac uhádnutými otázkami na konci školského roku vyhrá vecné ceny.
V sobotu 13. septembra sa od 17:00 hod. uskutoční Turnaj vo futbale – FIFA 13. Takže pozývame všetkých fanúšikov tejto hry zmerať si sily v konfrontácii s inými fanúšikmi. Zápisné je 1,- €. Každý účastník by si mal priniesť vlastný ovládač s pripojením na USB.
Súčasťou septembrového programu je aj premietanie športových podujatí ako Liga Majstrov, Kvalifikácia Slovenských futbalistov na ME 2016 apod.
Novinkou od tohto šk. roku bude pravidelný každomesačný ŠÍPKOVÝ TURNAJ. Prvé kolo sa uskutoční v sobotu 27.9. od 20:00 hod. Zápisné je 1,- €.
 
Veríme, že si z pripravovaných podujatí niektoré vyberiete a navštívite nás vo !freedome.

Diskusia k článku