FOTO: Michalovce oslávili 770. výročie vo veľkom štýle

MG 2406
Pri príležitosti 770. výročia prvej písomnej zmienky o meste Michalovce sa v posledný októbrový deň v priestoroch novej športovej haly v Michalovciach uskutočnil slávnostný galaprogram s názvom „Slávni rodáci mestu“. Ako už zo samotného názvu vyplýva, účinkujúcimi boli umelci z Michaloviec či okolitého kraja, teda zo srdca Zemplína. Počas celého večera panovala skvelá atmosféra.
 MG 2206
Mesto Michalovce sa pri organizovaní podujatia snažilo predísť možným problémom, medzi ktoré by patrilo aj parkovanie, avšak, vďaka Mestskej polícií bol zabezpečený hladký priebeh, ktorý panoval i počas celého večera. Divákov pri vchode do haly privítali dievčence v tradičnom folklórnom oblečení, ktoré ponúkali tradičné a veľmi chutné mliečne výrobky z domácej produkcie.
 MG 2210
Úvod podujatia odštartovala speváčka Misha so svojími známymi hitmi.
 
 MG 2284
Súčasťou programu bolo aj vystúpenie folklórneho súboru Zemplín či SĽUK, ktorých výkony tanečníkov chytili za srdce nejedného diváka.
 
 MG 2263
O slovo sa neskôr prihlásil ľudový rozprávač Ján Pisančin, alias Ander z Košíc, ktorého prejav bol príjemným spestrením večera.
 
 MG 2325
Svoj spevácky výkon spolu so súborom PRO MUSICA predviedla speváčka a herečka v jednej osobe, Nela Pocisková, ktorá už v blízkej minulosti poctila Michalovce svojou návštevou.
 
 MG 2251
Známa rodáčka, Veronika Gidová, prítomným predviedla skvelý tanečný výkon zo známeho filmu Pomáda.
 
 MG 2387
Väčšia časť mladého publika sa nepochybne potešila i vystúpeniu skupiny Peter Bič Projekt, ktorého speváčka a zároveň rodáčka, Dáška Kostovčik, venovala prvé slová a pozdrav svojej rodine.
 MG 2364
Galaprogram bol zakončený veľkolepo, a to ukážkou z muzikálu GASP, pod vedením známeho a vo svete uznávaného choreografa, Michalovčana, Jána Ďurovčíka.
DSC 1827
Odmenou pre účinkujúcich a znakom pre organizátorov bol neutíchajúci potlesk publika, ktoré by isto takéto kultúrne akcie privítalo častejšie.
{yoogallery src=[/images/770] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[Michalovce]}
text: Janka Kunčová
foto: Peter Lajčák

Diskusia k článku