Keď sa zdá, že nič nemá zmysel a všetko je stratené…

Marsalkova katarina
Keď sa zdá, že nič nemá zmysel a všetko je stratené…Aj teraz je to tak! Vyzerá to tak, že všetko je stratené a vôbec nič sa nedá robiť. Vyzerá to tak, že všetky karty majú tí mocní a my sme len v úlohe pozorovateľov. Musím Vám oponovať. Nič nie je stratené a všetko záleží len na nás ako sa v tejto chvíli rozhodneme. Správne rozhodnutie závisí len od nás. Ak neveríme nikomu a ničomu, potom neveríme ani sebe a to je dosť zlé.
Marsalkova katarina volby2014
Som večná optimistka a verím, že všetko čo sa v našom živote udeje má zmysel a slúži na to, aby sme sa posunuli. Aj keď sa nám niektoré veci zdajú na prvý pohľad nemožné, zrazu sa stane niečo, s čím sme ani sami nepočítali a čo nás posúva dopredu. Zrazu vidíme. Vidíme v hlbokej tme, ktorá nás obklopuje. Vidíme …..
Presne tak je to aj v tomto prípade. Moja kandidatúra na post primátora mesta je na prvý pohľad dosť nerealistická a vyzerá ako dopredu prehratý boj. Lenže aj Dávid, ktorý sa postavil proti Goliášovi vyzeral v očiach všetkých ako neškodný, smiešny pajác, a my vieme, ako sa to všetko skončilo. Ľudia, ktorí sa ma rozhodli podporiť v žiadnom prípade nie sú naivní alebo hlúpi chudáci, ktorým ide o  prestýž, alebo nebodaj o teplý flek.To vonkoncom nie. Sú to ľudia vo veku od 25 do viac ako 70 rokov, ktorí žijú v tomto meste a vedia, ako sa tu žilo predtým a ako sa tu žije dnes. Sú to ľudia, ktorí hľadajú nádej tam, kde ju skoro všetci stratili. Sú to ľudia ako Vy a ja, ktorí sa neboja vybehnúť zo zóny svojho pohodlia a ukazovať všetkým, ktorí sa cítia stratení správnu cestu. Sú to ľudia, ktorí žijú medzi Vami. Odhodlaní, energickí, životaschopní.
 
Prečo to vlastne všetko robíme?
Dám Vám jednoduchú otázku, na ktorú si musíte odpovedať sami. Je vo vašom okolí, v našom meste, v tejto krajine všetko v poriadku? Ak nie je, tak potom ste náš človek a pridajte sa k nám! Na čo ešte čakáte! Alebo si myslíte, “čo tam po nich, hlavná vec, že ja som za vodou?”, potom k nám nepatríte.
 
Na záver chcem povedať všetkých skeptikom a pesimistom. Nebojte sa prejaviť svoju nespokojnosť, lebo je nás viac! Drvivá väčšina ľudí vo Vašom okolí sa má presne tak ako Vy, len o tom možno neviete. Možno máme prázdne ruky a prázdne vrecká, ale máme nádej. Nádej, že dokážeme niečo urobiť. Nádej, že vlastným pričinením môžeme niečo zmeniť, nádej, že existujú ľudia, ktorí sú takí ako my, len o nich zatiaľ nevieme.
 
Katarína Maršalková

Diskusia k článku