Vranovská Power-Punková kapela Compresor prichádza s novým albumom

compresor

Priaznivci vranovskej power-punkovej kapely majú konečne dôvod na radosť. 24.september 2014 je dňom, kedy svetlo sveta uzrel nový album s názvom „Proti všetkým sám“. Je už tretím počinom po predošlých Records by Skusobna a P.O.W.E.R. Obsahuje 12 piesní vrátane bonusu v trvaní približne 47 minút. Chlapci si ho produkovali sami a dali si záležať aj na viacstránkovom booklete s textami a foto. Žánrovo sa radí k zmesi punk/rock/metal.

Piesne majú, ako sme už zvyknutí, slovenské texty. Toto tretie hudobné dieťa vznikalo 2 roky a za ten čas sa v kapele vystriedalo viacero členov. Kapela na sebe pracuje a je otvorená novým nápadom, takže na najnovšom albume je zjavne počuteľné zlepšenie v kvalite či kompozícii skladieb.

Momentálne Compresor tvorí trojčlenná zostava: 

Maco (Gitara, Spev)

Matej (Basgitara, Vokál) 

Majo (Bicie)

 

Compresor plnohodnotne funguje na hudobnej scéne už od roku 2008. Melodickú zmes punku, metalu, rocku a hard-coru podčiarkujú texty s výpovednou hodnotou –  hovoria o bežnom živote, o životných príbehoch, ktoré sa dejú v ich okolí. Nastavujú zrkadlo a kritizujú systém.

Kapela koncertuje na Slovensku i v Čechách, minulý rok sa im podarilo zahrať aj na akcii v Srbsku. Najbližšie plány do budúcna zahŕňajú   nahratie singla v profesionálnom nahrávacom štúdiu a natočenie videoklipu, samozrejme ďalšie koncerty a tvrdú prácu na sebe, ktorú si už verní fanúšikovia za tie roky všimli a aj ocenili svojou podporou. 

 

Piesne z nového albumu si môžete vypočuť tu


 {youtube}OklduPnWpA4{/youtube}

Viac sa o kapele dozviete na týchto stránkach:

www.compresor.sk

www.facebook.com/compresorvt

Diskusia k článku