Michalovce: Ako sa zabávali študenti i pedagógovia na plese ekonómov

DSC 0024
Beánia (z vulg. lat. beanus, pôvodne z franc. bec jaune) je študentská slávnosť, na ktorej starší študenti prijímajú novozapísaných študentov medzi seba. Je to teda veľká slávnosť hlavne pre „nováčikov“, kedy môžu spoznať svojich nových spolužiakov i študentov z vyšších ročníkov a v neposlednom rade aj niektorých profesorov.
DSC 2427
 
Takáto „veselica“ sa konala 20. novembra aj v Michalovciach pod názvom Beánia – Študentský ples ekonómov PHF MI 2014 Podnikovo-hospodárskej fakulty detašovaného pracoviska v Michalovciach v priestoroch reštaurácie Zlatý Bažant. Účasť bola bohatá, cca 100 ľudí sa prišlo zoznámiť a zabaviť. Pod slovíčkom Beánia sa v podstate skrýva ples na úrovni s vynikajúcim programom, množstvom krásnych dievčat  i fešákov, bohatá tombola, a to všetko do bodky bolo aj v Michalovciach.
DSC 2309
 
Po úvodných slovách organizátorky Simony Buxarovej a dekana Podnikovo-hospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach Michala Tkáča začali prvé „tanečky“ po taktovkou DJ Pedra z Humenného. Tancovalo sa a zabávalo od prvej chvíle až do neskorého rána.
DSC 2071
 
Vo vynikajúcom  programe sme mohli vidieť 2 tanečné vystúpenia žiakov Súkromnej základnej školy Talentum z Michaloviec pod vedením Maríny Gregovej a súbor Zemplín z Michaloviec pod vedením Miroslava Kistyho.
 
DSC 2138
DSC 2151

 
A ako zhodnotili Beániu jej organizátori Simona Buxarová a Erik Styrančák?
 
„Najviac nás tešia pozitívne reakcie študentov a pedagógov. Doteraz sme sa nestretli so žiadnou negatívnou odozvou, čo považujeme za maximálne uznanie. V každom prípade ďakujeme našim sponzorom za to, že sme takúto skvelú akciu mohli usporiadať. Bez nich by to nebolo možné. V neposlednom rade ďakujeme účastníkom Beánie za skvelú atmosféru.“
 
{yoogallery src=[/images/obr2/michalovce/2014/ekonomickyples] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[Michalovce ples ekonómov]}
 
Ondrej Hrabovský

Diskusia k článku