Michalovský Pegas pristal v rukách ocenených

24
 
Dňa 27. marca sa v MsKS v Michalovciach o 17.00 hod. konalo slávnostné udeľovanie titulu ČIN roka 2014 spojene s galavečerom. Ocenenie udeľuje samospráva jednotlivcom a kolektívom, ktorí v predchádzajúcom roku dosiahli mimoriadny výsledok v oblasti humanizmu, kultúry, architektúry, školstva, športu a zdravotníctva.
JEDNOTLIVCI
pegas
HUMANIZMUS
Dávid Andreev, Dušan Šanta, Martin Vetrák
Za záchranu života 60-ročného topiaceho sa muža v jazierku Baňa. Za topiacim mužom študenti skočili do dvojmetrovej vody, vytiahli ho na breh a zavolali záchranárov. Nebyť duchaprítomnosti a pomoci mladíkov, mohlo dôjsť k tragickej udalosti. Tento hrdinský čin je príkladom nezištnej ľudskej pomoci.
 
ŠPORT
Janka Bencuľáková
Za dosiahnuté výsledky v súťažiach 2013/2014. Členka Fitnes klubu Jána Berdyho, kulturistika, kategória ženy, zmiešané páry, členka reprezentačného výberu SR
– 5. miesto Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v kategórii Masters Figura Physique,
– 3.miesto Medzinárodné majstrovstvá SR v zmiešaných pároch,  
– 2.miesto Majstrovstvá SR v zmiešaných pároch,
– 3.miesto Medzinárodné majstrovstvá Maďarska v zmiešaných pároch (11. účastníkov),
– 2.miesto Medzinárodné majstrovstvá Maďarska v kategórii Fitness figura,
– 3.miesto Medzinárodné majstrovstvá Maďarska v kategórii Fitness Physicque,
– 1.miesto Medzinárodné majstrovstvá Maďarska v zmiešaných pároch(6 účastníkov), – 3.miesto INBA Majstrovstvá sveta v Nitre v zmiešaných pároch (14  účastníkov),
– 12.miesto INBA Majstrovstvá Sveta v Nitre v kategórii Fitness Figura
Dominik Engel
Za zisk titulu Majster sveta v grapplingu – zápasenie v Chorvátsku a za získanie titulu vicemajster sveta MMA 2014 v Chorvátsku.
Juraj Gavala
Za mimoriadne výsledky dosiahnuté v kickboxe, kategórii junior vo váhovej kategórii do 84 kg. Člen reprezentačného výberu SR Slovenského zväzu kickboxu.
WAKO Majstrovstvá SR 2014: 1.miesto, light contact, 1.miesto, kick light, 3.miesto, full contact juniori
Slovak Open 2014: 2.miesto, kick light juniori, 3.miesto, light contact seniori
Czek Open – medz.turnaj v Prahe: 1.miesto, light contact, 2.miesto, kick light
WAKO Majstrovstvá sveta 2014 juniorov a kadetov, ITA: 2.miesto,kick light
cinroka
 
KULTÚRA
Ján Ďurovčík
Za scenár a réžiu koncertu Slávni rodáci mestu pri príležitosti vyvrcholenia osláv roku sedmičiek v meste Michalovce.
Mgr. Jana Gombitová
Za získanie popredných ocenení v súťažiach  v tanečnom odbore. V roku 2014 dosiahli žiaci pod vedením Mgr. Jany Gombitovej na Majstrovstvách Slovenska v detskom tanci 4×1. miesto, 2×2. miesto, 4×3. miesto. Na medzinárodných majstrovstvách Českej republiky v country tancoch obsadili 2×1.miesto žiaci ako jednotlivci a 5×1. miesto žiaci ako družstvo. V medzinárodnej súťaži Pardubická ryengle získali 1. a 2. miesto. V medzinárodnej súťaži CZECH OPEN 2014 v kategórii chlapci 10 – 13 rokov jednotlivci – 1.miesto, v kategórii chlapci 14 a viac rokov – 1. a 3. miesto a v choreografiách družstvo – 3.miesto.
Mgr. Jana Sýkorová
Za dosiahnuté výsledky v testovaní deviatakov. Vďaka Mgr. Sýkorovej, ktorá kvalitne pripravovala žiakov v Testovaní 9 sa škola stala najlepšou školou Košického kraja v roku 2014 a v matematike žiaci dosiahli úspešnosť 87,81 %, čo bol najlepší výsledok v rámci Slovenskej republiky. V rámci celonárodného testovania v 9.ročníku za ZŠ T.J.Moussona umiestnila na 3. mieste v rámci Slovenska.
 
cinroka1
KOLEKTÍVY
ŠPORT
Iuventa Michalovce
Za zisk siedmeho titulu majsteriek Slovenska, za víťazstvo vo WHIL žien, za zisk Slovenského pohára a postup do osemfinále Európskeho pohára EHF.
Organizačný výbor futbalového turnaja Michalovce cup
Za zabezpečenie turnaja Michalovce cup a osobitne za to, že na Slovensku sa prvýkrát uskutočnilo El Clasico medzi Realom Madrid a FC Barcelona.
 
KULTÚRA
Tanečná skupina Estrella
Za získanie popredných umiestnení v celoslovenskom kole tanečnej súťaže Festival moderného tanca v Bojniciach:
1.miesto – scénické choreografie
2.miesto – Show dance
2.miesto – Malé choreografie
3.miesto – Open dance
Tanečná skupina tancuje pri základnej umeleckej škole v Michalovciach. Členkami sú žiačky II.stupňa. pedagógmi sú Mgr. art. Monika Jakubecová a Štefánia Drábová. Tvorcom choreografií je Mgr. art. Barbora Niklasová.
Pop – rocková skupina The Fusion
Za získanie popredných ocenení v súťažiach:
10. ročník Celoslovenskej  súťaže detských a mládežníckych  a spevákov sólistov hudobných  skupín Kremnické laso v Kremnici 2014: 1. miesto vlastná tvorba Klaudia Hossu, 2. miesto  – kategória sólový spev do 20 rokov – Klaudia Hossu
Celoslovenská súťaž vo vlastnej tvorbe v Revúcej 2014: 2. miesto  získala  skladba Klaudie Hossu , 3. miesto  získala  skladba Daniely Hudikovej
Celoslovenská súťaž pop rockových skupín v Novákoch 2014
Kategória spev:  1. miesto Klaudia Hossu, 3. miesto Daniela Hudiková
5. ročník krajského kola súťaže pop – rockových skupín s celoslovenskou účasťou Zemplín POP v Michalovciach – 1. Miesto
Zemplínske múzeum v Michalovciach
Za podiel Zemplínskeho múzea pri priblížení všetkých okrúhlych výročí v meste Michalovce.
Skupina Incognito
Za víťazstvo v súťaži Košický zlatý poklad so skladbou Dva svety. Spevákom skupiny je Kristián Dufinec a členmi skupiny sú: Ondrej Choma, Róbert Hvostaľ, Lukáš Farbar, Martin Bertič, Michal Choma
 
ŠKOLSTVO
Základná škola, Ul. Okružná 17, Michalovce
Za 1. miesto v celonárodnej súťaži aktivity škôl Slovenskej republiky v školskom roku 2013/2014 v kategórii škôl nad 300 žiakov.
Základná škola T.J.Moussona Michalovce
Za získanie ocenenia NAJŠKOLA za vynikajúce výsledky v Monitore 9 v školskom roku 2013/2014. Nálepku NAJŠKOLA odovzdal osobne v tom čase minister školstva Dušan Čaplovič.
 
ARCHITEKTÚRA
Zinpro,a.s.Michalovce, Ing.Peter Dobrovolský, EUROVIA SK, a.s. Košice, sektor Michalovce, TaZS mesta Michalovce
Za stavbu roka 2014 – okružná križovatka Ul. Špitálska – Ul. Okružná.
ISPO spol. s.r.o. inžinierske stavby, Prešov, Ing. Michal Dúbravský, EUROVIA SK, a.s. Prešov, Kerex, s.r.o. Michalovce, TaZS mesta Michalovce, Slovenská správa ciest, Miletičova 19, Bratislava
Za stavbu roka 2014 – okružná križovatka Ul. humenská – Ul. Štefánikova.

Diskusia k článku