Opäť sa potvrdilo že „auto nie je trezor“

Majiteľke spôsobil škodu vo výške 550,- eur. Krádeže sa dopustil miestny 13-ročný chlapec. Nakoľko ide o maloletú osobu, ktorá pre nedostatok veku nie je trestne zodpovedná poverený príslušník PZ v zmysle Trestného poriadku vec odložil.
 
Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa včera v popoludní na ulici A. Kmeťa v Michalovciach, vlámal do uzamknutej kabíny nákladného motorového vozidla zn. MAN. Po rozbití skla dverí kabíny vnikol dnu a z police nad volantom odcudzil peňaženku s dennou tržbou poškodenej spoločnosti vo výške takmer 2.300,- eur. Poškodením vozidla vznikla škoda vo výške 60,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže /trestná sadzba až na dva roky/.
 
 
Polícia radí občanom, aby si ani pri krátkom opustení vozidla v ňom nenechávali rôzne cenné veci, ako napríklad finančnú hotovosť, fotoaparáty, kamery, mobilné telefóny, notebooky, navigačné systémy, autorádiá, doklady, kabelky, pracovné náradie, športovú výstroj, ale ani prázdne tašky a rôzne iné veci, ktoré lákajú zlodejov a často sa stávajú pre nich ľahkou korisťou. Pri krádeži vlámaním do vozidla často dochádza nielen k odcudzeniu vecí, ale aj k jeho nezanedbateľnému poškodeniu. Treba si uvedomiť, že auto nie je výklad ani pancierový trezor. Veci si neodkladajte ani do kufra auta na mieste kde parkujete, nakoľko Vás môžu sledovať potenciálni dlhoprstí, ktorí pôjdu do Vášho auta „nakupovať“ už naisto. Ponechaním cenných vecí vo vozidle zvyšujete riziko vykradnutia vozidla a pamätajte… príležitosť robí zlodeja. Ak už chcete nechať veci v kufri svojho zaparkovaného auta, dajte ich tam na inom mieste ako parkujete. Pri opustení vozidla skontrolujte uzamknutie vozidla aj fyzicky a nespoliehajte sa len na centrálne uzamykanie. Vozidlá odporúčame parkovať na strážených a osvetlených parkoviskách. Ak už dôjde k vykradnutiu vozidla, je veľmi dôležité ničoho sa nedotýkať, nesadať do vozidla, nakoľko by mohlo dôjsť k zničeniu stôp, ktoré môžu identifikovať páchateľa protiprávneho konania. Dodržiavaním týchto základných odporúčaní a rád chránime svoj majetok a eliminujeme tak možnosť stať sa obeťou tejto trestnej činnosti. Ak i napriek bezpečnostným opatreniam nájdete svoje vozidlo vykradnuté, do auta nikdy nesadajte a neodkladne volajte bezplatnú linku polície 158.
 
 

Pridaj komentár