Detský festival ľudovej hudby – Vidiečanova Habovka

zoshabovka

Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach Vás pozýva na Detský festival ľudovej hudby – Vidiečanova Habovka, ktorá sa uskutoční 8.apríla 2016 o 13.hodine v galérii Zemplínskeho osvetového strediska v Michalovciach. Táto okresná súťaž detských ľudových hudieb, speváckych skupín, sólistov, spevákov a inštrumentalistov je určená všetkým, ktorí sa venujú hudobnému folklóru.

Jej cieľom je podporovať u detí pozitívny vzťah k tradičnej ľudovej kultúre. Poskytuje priestor na prezentáciu umeleckej činnosti detských folklórnych súborov. Súťažná prehliadka sa koná v dvojročných cykloch. Podľa vyjadrenia odbornej pracovníčky A. Navrátilovej „táto súťaž ponúka priestor na aktivizovanie členov a vedúcich detských folklórnych súborov k vyhľadávaniu, interpretovaniu a  rozvíjaniu hudobného folklóru z nášho regiónu.“
 
Najúspešnejší kolektív či sólista z okresného kola postúpi do krajského kola tejto súťaže, ktorá sa uskutoční 30. mája 2016 v Buzici. Srdečne Vás všetkých pozývame, príďte podporiť malých folkloristov v tejto súťaži.

Pridaj komentár