Internetová tlačiareň Tlač cez web

Dlhé roky som bol odporcom internetového obchodu. Na vlastné oči som videl a zažil, ako internet zabil, pochoval desiatky mojich zákazníkov. Zákazník prišiel do kamennej predajne, vyskúšal si parfém a objednal ho cez web. Skúšal si topánky adidas v troch veľkostiach a kúpil ich z internetu o 10€ lacnejšie. Pritom v kamennom obchode mu robila vlastná sestra! Dnes je táto predajňa zrušená, sestra je na podpore, ale brat je frajer a behá v adidaskách, ktoré mu po mesiaci prišli z Poľska.
Síce sú o pol čísla menšie, ale predsa nebude podporovať michalovských kapitalistov.  Podobné zážitky som zažil aj ja v svojej profesii. Strávené desiatky hodín s grafickým návrhom a zákazník si to nakoniec vytlačí niekde na Ukrajine. Alebo naopak príde s grafickými návrhmi, ktoré mu pripravila konkurenčná michalovská reklamná agentúra a snaží sa ma dokopať k lacnejšej tlači. Zaplatili ste za návrh? Spýtam sa váhavo… Za čo mám platiť? Pýta sa nechápavo živnostník.  Za to, že sa tam chlapec hodinku hral na počítači? No ja vidím na papieri spústu kvalitnej práce, ktorá zabrala hodiny a hodiny fotenia, čistenia obrázkov. O vytvorení kreatívneho nápadu ani nehovorím. Grafická práca v mojej brandži je najkrajšia no zároveň aj najťažšia.
Po nočnom vytvorení super návrhu, ktorý si určite dám do katalógu,  zašlem návrh na schválenie… A príde mi odpoveď: – Celkom fajn… Nejaký ďalší návrh? Akoby som bol nejaká hracia skrinka, do ktorej hodíte euro a na počkanie vám zahrá hit za hitom. Alebo príde za vami konkurencia vášho zákazníka a povie: Chcem presne takú reklamu, akú ste spravili jemu! A teraz čo?  Mám odmietnúť nového klienta, alebo  podraziť stáleho partnera, ktorý bez problémom zaplatil nemalé peniaze? Našťastie už dlhší čas robím aj pre firmy z druhého konca Slovenska. Preto je pravdepodobnosť, že nový zákazník je zároveň konkurentom môjho predchádzajúceho klienta, prakticky nulová. Internet mi dáva možnosť žiť v Michalovciach a pracovať pre firmu z Prahy či Bratislavy. Vzdialenosť do rakúskej reštaurácie, ktorá chce nové logo, je prakticky nulová!
Preto vám ponúkam tlač cez web! Web stránka, ktorá mi zobrala dva roky života! Pri všetkej skromnosti je geniálna!  Zadate materiál,  na ktorý chcete tlačiť, rozmer a hneď vidíte cenu! Zdá sa vám nízka cena vysoká? Zmeníte materiál, alebo len zmenšíte rozmer! Ponúkam tlač za omnoho nižšie ceny než v bežnej kamennej reklamnej agentúre. Ale pozor!  Bez grafického návrhu, bez montáže a bez výlepu! Lebo niečo niekomu vytlačiť je často to najjednoduchšie.
boka

Diskusia k článku