Návštevníci MS v hokeji sa môžu tešiť na unikátne zážitky z Košického kraja

V Košickom kraji nachystali k majstrovstvám sveta v hokeji niekoľko atraktívnych prekvapení. Patrí medzi ne súťaž o sledovanie zápasu slovenskej reprezentácie na Spišskom hrade či vo vínnej pivnici na Tokaji, živé hokejové sochy i výlety na zaujímavé miesta v kraji. 
Bohatý program mimo zápasového harmonogramu čaká na návštevníkov MS v hokeji 2019 v Košiciach. Niekoľko zaujímavých aktivít pripravila aj organizácia Košice Región Turizmus, ktorá chce takýmto spôsobom využiť významné podujatie nie len na zviditeľnenie samotného mesta, ale aj celého regiónu.
„Obyvateľom nášho kraja, ale aj návštevníkom sme chceli pripraviť aktivity, ktoré prepoja hokej s tým najlepším, čo náš región ponúka. Okrem jednodňových výletov po našom kraji či zábavného anglicko-východniarskeho slovníka môžu hokejoví fanúšikovia sledovať zápasy v takzvaných Kráľovských hokejových lóžach, teda unikátnych miestach v kraji. Atmosféru hokejových zápasov zase podčiarknu živé sochy, ktoré mnohí poznajú z Festivalu živých sôch v Spišskej Novej Vsi. Tešíme sa z tejto spolupráce a veríme, že ju ocenia aj zahraniční hostia,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Živé sochy ozvláštnia hokejovú atmosféru

Ozvláštnením fanúšikovskej atmosféry, ktorou bude v blízkej dobe pulzovať mesto i širší región, budú živé hokejové sochy. Hráčov všetkých 8 tímov, ktoré sa v Košiciach na MS predstavia, stvárnia umelci svetoznámeho zoskupenia Big Names, pochádzajúceho z Košického kraja. Fanúšikovia sa s nimi môžu stretnúť počas prvého hracieho víkendu v Košiciach, no uvidia ich už aj návštevníci podujatia Urban 2019, pri otvorených tokajských pivniciach v sobotu 27.4.2019.

Sledujte hokej ako králi

Na štadióne, v krčme či doma v papučiach – pozeranie hokeja na všetky tieto spôsoby už určite drvivá väčšina fanúšikov pozná. Aké to ale môže byť v objatí múrov stredovekého hradu, ktorý je pýchou celého Slovenska? Alebo vo vinohradníckej oblasti na Tokaji, v prostredí vínnej pivnice z 13. storočia? Okúsiť tento mimoriadny zážitok bude môcť niekoľko šťastlivcov, ktorí môžu vyhrať pozeranie hokeja v Kráľovskej hokejovej lóži. Viac informácií na webe Kráľovskej hokejovej lóže.

Výlety pre zahraničných i domácich cestovateľov

K majstrovstvám sveta nachystala krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus aj špeciálne výletné produkty, ktorými si domáci i návštevníci môžu skrátiť čakanie na zápas, alebo ujsť z dočasne preplneného mesta. Pre zahraničných fanúšikov, ubytovaných v Košiciach, sú pod názvom Get inspired by Košice Region nachystané štyri zážitkové výlety – na Spišský Hrad, do pivovaru Kaltenecker, na Tokaj a do Thermal Šírava Spa Resort. Pre záujemcov o tieto výlety bol vytvorený špeciálny web trip.kosiceregion.com.

Pre všetkých je tiež pripravený zaujímavý výlet Plnou parou za svetovým dedičstvom do najstaršej ľadovej arény v regióne. Nostalgický vlak potiahne smerom k Dobšinskej ľadovej jaskyni pravý parný rušeň Ventilovka z roku 1926. Lístky na vlak si záujemcovia môžu kúpiť v Regionálnom informačnom bode v Košiciach alebo online na vylety.kosiceregion.com.

Hokejové špeciálky ako unikátne spomienky na MS

Pre pravých fanúšikov, ktorí si chcú MS v hokeji v Košiciach zapamätať, je pripravená aj ponuka unikátnych spomienkových predmetov. Vyrobené boli v limitovanej edícii. Skvelým suvenírom je skutočný puk so špeciálnym hokejovým motívom Košického kraja. K pravým fanúšikom patrí dobré pivo. Tretinkové pivo Lapačka je uvarené podľa špeciálnej receptúry v rožňavskom pivovare Kaltenecker a okrem uvítacích balíčkov pre hostí niektorých hotelov v regióne, si ho bude môcť kúpiť aj široká verejnosť.
Ďalším pamätným predmetom, ktorý Košice Región Turizmus nachystal, je zábavný hokejový anglicko-východniarsky slovník. Preklady fráz typu „Koľko je hodín“ alebo „Koľko stojí táto pizza“ v ňom ale nehľadajte. Namiesto toho sú v ňom zhrnuté všetky podstatné výrazy, ktoré by fanúšik v Košiciach mal ovládať. Do you speak Ponashom?

Diskusia k článku