„Hrozivá nehoda ako z akčného filmu“

Dnešný príspevok so zverejneným videom na oficiálnej stránke na Facebooku košickej polície pod názvom „Hrozivá nehoda ako z akčného filmu“ je, žiaľ, realita na našich cestách. Nejde o upútavku k akčnému filmu o kaskadéroch. Včerajšia hrozivo vyzerajúca dopravná nehoda v okrese Trebišov si, našťastie, vyžiadala „len“ ľahké zranenia. Horšie na tom sú pokrčené plechy áut s tisícovými škodami. Za túto nehodu sa podpísala pravdepodobne nepozornosť vodiča, ktorý sa nevenoval vedeniu vozidla a počas jazdy telefonoval.

Dopravná nehoda sa stala včera (12.2.) okolo 17,00 h na štátnej ceste I/79 na železničnom nadjazde na vonkajšom obchvate mesta Trebišov medzi dvoma vozidlami, ktoré skončili na streche. Podľa doterajších zistení 21-ročný vodič vozidla zn. Peugeot viedol vozidlo v smere od obce Nový Ruskov na obec Veľaty, kde na železničnom nadjazde počas vedenia vozidla obsluhoval mobilný telefón, a teda sa nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, pričom narazil do pred ním idúceho vozidla zn. Opel, ktorého vodička (53) začala úkon odbočovania vpravo na mesto Trebišov. Po zrážke sa vozidlá prevrátili na strechu. Vozidlo zn. Opel zastalo na trávnatej ploche mimo vozovky a vozidlo zn. Peugeot  na ceste v smere na obec Veľaty. Podľa predbežnej lekárskej správy vodička vozidla zn. Opel pri nehode utrpela ľahké zranenia s predpokladanou dobou liečenia okolo 14 dní, vodičovi vozidla zn. Peugeot  jednorazovo ošetrili drobné poranenia. U oboch vodičov (obaja z okresu Trebišov) bol výsledok dychovej skúšky negatívny. Počas dokumentovania dopravnej nehody trebišovskí dopravní policajti regulovali cestnú premávku. Poškodením vozidiel bola škoda predbežne vyčíslená na cca 8.000 eur. Polícia v súvislosti s touto nehodou začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví a zisťuje bližšie okolnosti.

 

Pri nehode v okrese Spišská Nová Ves, ktorá sa stala včera krátko po 16-tej hodine, asistoval alkohol. Nehoda sa zaobišla bez zranení.  Vodič vozidla zn. Audi viedol vozidlo po Tomášovskej ulici v Smižanoch smerom na malý podjazd, kde na križovatke s ulicou Slovenského raja sa plne nevenoval vedeniu vozidla, prešiel do protismeru, kde narazil do stojaceho vozidla odťahovej služby zn. Iveco a z miesta ušiel. Po chvíli sa na miesto nehody vrátil peši. Tam ho už policajti, ktorí udalosť na mieste dokumentovali, podrobili dychovej skúške. Na displeji prístroja sa ukázala pozitívna hodnota 0,87 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,84 promile. Policajti vodiča, 35-ročného miestneho muža, ako podozrivého zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky na mieste zdržali a po vykonaní potrebných úkonov bol zo zadržania prepustený, nakoľko pominuli dôvody jeho zadržania. K spáchaniu tohto skutku sa priznal. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a v súčasnosti vykonáva potrebné vyšetrovacie úkony trestného  konania, v rámci ktorého je potrebné objektívne určiť hladinu alkoholu v krvi v čase spôsobenia dopravnej nehody, ako aj vyčíslenie spôsobenej škody.

 

 

Diskusia k článku