Najväčší slovenský futbalový talent do 10 rokov pochádza z Michaloviec

Zdá sa, že michalovský futbal sa nemusí obávať o svoju budúcnosť. Dôkazom toho je talentovaný Jakub Koščo. Rodák z Michaloviec a odchovanec MFK Zemplín Michalovce sa vo svojich 10 rokoch (ročník narodenia 2009) začína čoraz viac presadzovať v slovenskom mládežníckom futbale.

Pomaly ale isto z neho vyrastá veľký futbalový talent. Napriek svojmu mladému veku získal už množstvo individuálnych futbalových ocenení. Za spomenutie stojí napríklad ocenenie na turnaji McDonald´s Cup v minulom roku, kde svoj tím priviedol až do finále, v ktorom nakoniec futbalisti Michaloviec prehrali s Trenčínom. Turnaja sa zúčastnilo 945 škôl z celého Slovenska a Jakub medzi nimi jasne vynikal, čoho dôkazom je, že ho vyhlásili za najlepšieho hráča celého turnaja.

Tento úspech si všimlo aj vedenie slovenského futbalového zväzu, ktoré na svojom každoročnom udeľovaní ocenení vyhlásilo Jakuba za najväčší slovenský futbalový talent do 10 rokov.

Jakub vďačí za svoje doterajšie úspechy najmä svojim rodičom, trénerom a samozrejme spoluhráčom.  Šikovný stredný záložník, ktorý sa často objavuje aj na poste stopéra, sa okrem futbalu venuje aktívne aj tancu v súbore Jurošík. Okrem toho má rád aj zimné športy ako hokej či lyžovanie. V športovej futbalovej triede, ktorú navštevuje na VI. základnej škole v Michalovciach, patrí medzi najlepších žiakov a preto nám ostáva veriť, že svoju sľubne sa rozbiehajúcu futbalovú kariéru dotiahne čo najďalej. My mladíkovi, ktorého vzorom je útočník Paulo Dybala z Juventusu Turín a ktorého doteraz jeho futbalové kroky formovali rôzni mládežnícki tréneri MFK Zemplín Michalovce držíme palce, aby to vo futbalovom svete dotiahol čo najďalej. Má to veľmi dobre rozbehnuté a všetky predpoklady na to, stať sa úspešným futbalistom.

Diskusia k článku