Polícia obvinila majiteľku psa, ktorý zaútočil na dôchodkyňu v okrese Michalovce

intropes

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Strážske po vykonaní potrebných procesných úkonov a na základe dôkaznej situácie obvinil 51-ročnú miestnu ženu z trestného činu ublíženia na zdraví, ktorá takmer pred dvoma týždňami v obci Nacina Ves v okrese Michalovce vypustila z voliéry psa (plemena Kaukazský ovčiak), pričom nezabránila jeho voľnému pohybu na verejných priestranstvách.

Svojou nepozornosťou, tým, že nezatvorila vstupnú bráničku oplotenia pozemku, cez ktorú sa pes dostal mimo chovný priestor na verejné priestranstvá obce, porušila dôležitú povinnosť, ktorý jej ukladá zákon, a ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov a VZN obce, pričom pes bezdôvodne zaútočil na 69-ročnú dôchodkyňu, ktorá sa nachádzala na svojom neoplotenom pozemku za rodinným domom.

Pes sa žene zahryzol do ruky (ľavé zápästie a pravý lakeť). Pri tomto útoku sa dôchodkyňa pošmykla a spadla na zem, po tomto fyzickom útoku pes hneď utiekol. Poškodenej žene boli spôsobené zranenia s predpokladanou dobou liečenia 5 až 6 týždňov.

Za tento skutok obvinenej žene hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

foto: ilustračné

Diskusia k článku