ARRIVA informuje o zmene cestovných poriadkov s platnosťou od 13. decembra

Spoločnosti ARRIVA na Slovensku informujú o nových cestovných poriadkoch, ktoré platia od 13. decembra. Cestujúci v Nitrianskom, Trnavskom, Žilinskom a Košickom kraji nájdu odchody svojich spojov na webových stránkach spoločností ARRIVA NITRA, ARRIVA Trnava, ARRIVA Liorbus, ARRIVA Nové Zámky a ARRIVA Michalovce. Zmeny cestovných poriadkov autobusov zohľadňujú zmeny v cestovných poriadkoch súvisiacich vlakov i požiadavky cestujúcich a objednávateľov.

 

Úprava časov odchodov našich autobusov je realizovaná každý rok, pričom sa zohľadňujú požiadavky našich objednávateľov – miest a samosprávnych krajov, ale aj cestujúcich, a zároveň prispôsobujú nadväznosti spojov k cestovným poriadkom vo verejnej doprave. Prichádza aj k optimalizácii jazdných časov autobusov na základe výstupov z GPS systému, ktorým sú autobusy ARRIVA vybavené,“ povedala Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku.

Každoročná úprava cestovných poriadkov reaguje na životný rytmus cestujúcich. „Mnohí cestujúci dnes majú posunuté pracovné smeny a ich pracovný deň sa nekončí často pred piatou popoludní. Verejná osobná doprava môže pomôcť zlepšiť dopravnú situáciu v mestách a ich okolí. Verejná autobusová doprava zabezpečuje dostupnosť aj pre ľudí z obcí a prispieva k jednak zlepšeniu mobility, ale aj životného prostredia. Cestujúcim ponúkame možnosť cestovať bezpečne, pohodlne a načas,“ dodala Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku.

ARRIVA MICHALOVCE

Prímestská autobusová doprava v Michalovciach, Sobranciach, Trebišove

V prípade prímestských spojov dochádza od 13. decembra k drobným úpravám časov odchodov. Hlavným cieľom zmien je skrátiť dĺžku cestovania, zlepšiť vzájomnú nadväznosť autobusových spojov, ale aj nadväznosť na grafikon vlakových spojení. Viac informácií a presné časy odchodov nájdu cestujúci na stránke ARRIVA Michalovce.

 

Diskusia k článku