Mladý vodič zrazil chodca na priechode pre chodcov

Víkend na cestách Košického kraja skončil tragicky v michalovskom okrese. Podľa doterajších zistení 21-ročný vodič, ktorý s vozidlom zn. VW Passat smeroval od obce Vinné do Michaloviec, po prejazde ľavotočivej zákruty s vozidlom z doposiaľ nezistených príčin zachytil 80-ročného chodca, ktorý prechádzal po riadne vyznačenom priechode pre chodcov.

Žiaľ, chodec utrpel tak vážne zranenia, že im na mieste podľahol. Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom, prítomnosť alkoholu v krvi nebohého chodca bude zisťovaná pri pitve. Počas dokumentovania dopravnej nehody bol na mieste prítomný aj znalec z odboru cestná doprava. Predbežná škoda na vozidle bola vyčíslená na 2.000 eur.

Michalovský policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Dbajte na to, že vždy treba jazdiť podľa svojich schopností a zručností, prispôsobiť sa stavu cesty, počasiu i ďalším okolnostiam, ktoré možno predvídať, ale najmä, byť na cestách voči sebe navzájom tolerantní, ohľaduplní a obozretní. Len tak môžeme zabrániť tragédiám a chrániť si to najcennejšie, čo máme, vlastný život.

Diskusia k článku