Výstava fotografií: Michalovce v pohybe

Fotografka Martina Králiková vďaka Fondu na podporu umenia nafotila sériu fotografií, ktoré dokumentujú mesto, ľudí, prírodu a okolie. Pripravila z nich výstavu v Zemplínskom kultúrnom centre a hvezdáreň s názvom „Michalovce v pohybe“. Výstava prináša širší pohľad na toto mesto, jeho krásy a možnosti. Prínos projektu spočíva v upriamení pozornosti na krásy mesta prostredníctvom umeleckej fotografie. Prostredníctvom výstavy chce upriamiť pozornosť, prečo je dobré sa do tohto mesta vracať.

Martina sa fotografickej tvorbe venuje od detstva. Vyrastala v umeleckej rodine, kde bolo umenie všetkého druhu nanajvýš podporované. Ako absolventka Masmediálnej komunikácie má skúsenosti s prácou s rôznymi médiami. V rámci umeleckej činnosti má za sebou výstavu fotografií Metamorfózy prírody. Zúčastňuje sa na spoločných výstavách fotografie AMFO. V roku 2015 získala cenu za multimediálnu prezentáciu fotografií s názvom Voda. Vytvorila sériu fotografií stromov, ktoré boli uverejnené v knihe Duby Zemplína od autora Ladislava Maxima. V uplynulých rokoch sa venovala foteniu pre Galériu Subteren – Alternatívny kultúrno – umelecký priestor pre mladé súčasné umenie. V súčastnosti sa venuje umeleckej svadobnej fotografií a inej fotografii.

Výstavu „Michalovce v pohybe“ si môžete pozrieť online na Facebookovej stránke Zemplínskeho kultúrneho centra a hvezdárne.

Diskusia k článku