Vodička z okresu Michalovce dostala šmyk a zrazila sa s tankom

Včera (12.12.) okolo 19,00 h došlo v katastri obce Košický Klečenov v okrese Košice okolie k vážnej dopravnej nehode motorového vozidla zn. BMW, ktoré šoférovala mladá vodička, a pri ktorej sa ťažko zranili dve osoby.

Podľa doterajších zistení polície vodička (18) z okresu Michalovce viedla vozidlo  po ceste I/19 v smere od obce Dargov na obec Košický Klečenov. Pri „Pamätníku víťazstva“ stratila na namrznutej sčasti zasneženej vozovke kontrolu nad vozidlom po prejazde tiahlej ľavotočivej zákruty pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať. Následne s vozidlom zišla z cesty a prednou časťou narazila  do betónového obrubníka príjazdovej cesty k odpočívadlu. Pokračovala po zatrávnenej ploche a narazila do betónového podstavca pod historickou pamiatkou – tankom T34. Podľa predbežnej lekárskej správy vodička i jej spolujazdec (25) utrpeli ťažké zranenia. Vodička bola na mieste podrobená dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Škoda, ktorá pri dopravnej nehode vznikla, bola predbežne vyčíslená na 21.000 eur.

Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a v tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Presná príčina dopravnej nehody a jej bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Jazdite opatrne, nepodceňujte riziká na cestách v zimnom období !

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne, sledovali situáciu okolo seba, dodržiavali pravidlá cestnej premávky, zbytočne neriskovali a tak prispeli k väčšej bezpečnosti na cestách.

Vodiči, najmä mladí s „čerstvým vodičským oprávnením“ by si mali uvedomiť, že auto sa v sekunde môže zmeniť na nebezpečnú zbraň, preto žiadna frajerina za volantom nie je namieste.  Aj napriek prehnanému sebavedomiu, chýbajú im skúsenosti ako aj zručnosti vo vedení vozidla a ich preceňovanie neraz vedie k zbytočným stratám na životoch a zdraví nie len ich, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Zvlášť v tomto zimnom období, kedy sú pre vodičov sťažené podmienky na cestách v podobe hmly, dažďa, či snehu a predstavujú mimoriadnu záťaž z hľadiska pozornosti. Za takýchto nepriaznivých poveternostných podmienok je nevyhnutné prispôsobiť jazdu stavu a povahe vozovky a samozrejme prispôsobiť rýchlosť jazdy svojim schopnostiam.

Diskusia k článku