Zachráňme regionálnych podnikateľov

Všetci máme za sebou brutálne ťažký rok. Sme z krízy, ktorá už dávno presiahla zdravotný problém, poriadne unavení. Niektorí z Vás boli nútení zavrieť svoje prevádzky. Bohužiaľ mnohí ich už neotvoríte. Takmer tretina Slovákov bola donútená okolnosťami nájsť si nové zamestnanie. Slovensko opakovane zlyhalo ako štát, ktorý historicky v ťažkých časoch kašle na svoje hospodárstvo.
Počas vojny sme dobrovoľne, nasilu zničili všetkých drobných podnikateľov židovskej národnosti. Po nástupe socializmu roku 1948 sme na rozdiel od Maďarska či Poľska rovnako zničili všetkých drobných živnostníkov a samostatne hospodariacích roľníkov.
Dnes aj keď je situácia extrémne ťažká aj v Poľsku, Maďarsku či v Rakúsku, tam sú všetky prevádzky otvorené. A ak sa krátko zatvoria, tak štát naozaj všetkých podnikateľov aj reálne odškodní…

Musíme konečne raz a navždy nastaviť pravidlá aby každý podnikateľ vedel, čo ho čaká o týždeň, o mesiac a aj o rok. Darmo sme otvorili hotely od 25. Decembra… Hostia sú už dávno ubytovaní v Rakúsku či Poľsku. Mnoho hotelov po vianociach ani neotvorí… lebo nemá pre koho. Je to celé zlé!

Naše hotely, reštaurácie, aqua-parky, fitnescentrá, ale aj kaderníctva a mnoho, mnoho ďalších odvetví ekonomiky musí prežiť!

Naše hotely, reštaurácie, aqua-parky, fitnescentrá, ale aj kaderníctva a mnoho, mnoho ďalších odvetví ekonomiky musí prežiť!
Preto Vás úprimne prosím, pokiaľ je to aspoň trochu možné, viac ako inokedy, podporte miestne a regionálne obchodné prevádzky, reštaurácie, pekárne či športové kluby svojím nákupom či návštevou, keď sa opatrenia uvoľnia.
Potrebujú Vás a my všetci potrebujeme ich… Ich krach bude zlyhaním nás všetkých.

Pozrite si výborný Zemplínsky Dialóg s úspešným michalovským podnikateľom Milanom Vasiľom, ktorý nevie či podnikateľsky prežije rok 2022…

   


 

Diskusia k článku