Cestujúci autobusmi spoločnosti ARRIVA môžu spoznávať krásy Tokaja a Zemplína aj na bicykli

Spoločnosť ARRIVA Michalovce v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom a Krajskou organizáciou cestovného ruchu Košice Región Turizmus začne prepravovať cyklistov na pravidelných linkách, pričom cyklobusy budú v kraji premávať  od 18. júna až do 16. októbra 2022. Linky a zastávky boli vybrané tak, aby nadväzovali na obľúbené cyklotrasy či zaujímavé miesta.

„Teší ma, že môžeme cyklistom v našom kraji aj v tejto sezóne priniesť atraktívny spôsob kombinovanej prepravy, ktorú sme úspešne spustili už počas uplynulej sezóny.  Veľkým lákadlom bude nepochybne rozšírená ponuka. Okrem pilotných trás na Gemer, Tokaj a Kojšovku, ktoré bolo možné pohodlne bicyklom navštíviť už minulý rok, bude k dispozícii novinka, ktorou je možnosť vyviezť sa aj za prírodnými a kultúrnymi krásami Zemplína až priamo k Morskému oku,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Spoločnosť ARRIVA Michalovce ponúka cykloprepravu na Zemplín dvomi pravidelnými linkami. Linka 811407 Košice – Malá Tŕňa bude premávať každý deň do známej vinárskej oblasti Tokaj. Druhá linka 809401 Košice – Remetské Hámre – Morské oko, ktorá bude k dispozícii počas víkendov a štátnych sviatkov, ideálne spája aktívnu cykloturistiku a zábavu pri vode. Linka bude zastavovať aj na novej zastávke na Dargovskom kopci pri Pamätníku Oslobodenia a víťazstva. Prepravu bicykla je však potrebné rezervovať na dispečingu spoločnosti ARRIVA na telefónnom čísle +421 905 931 945 najneskôr do 15. hodiny pred dňom cykloprepravy.

„Cyklobusy sú čoraz obľúbenejšie, pretože umožňujú cyklistom pohodlne využívať verejnú autobusovú dopravu na dlhšie vzdialenosti. Vďaka tomu majú obyvatelia aj návštevníci nášho regiónu stále viac možností aktívneho trávenia voľného času. Celý Zemplín je plný krás a zaujímavostí a má čo ponúknuť. Preto som rád, že čoraz širšou ponukou služieb môže aj ARRIVA prispieť k rozvoju regionálneho turizmu,“ povedal Gejza Sačko, generálny riaditeľ spoločnosti ARRIVA Michalovce.

Cyklisti si môžu na Zemplíne vybrať z množstva zaujímavých výletov rôznych náročností – napríklad cyklovýlet na Bradlo s krásnou vyhliadkou na Košice, cyklookruh okolo Miliča, cyklovýlety Dolnozemplínskou cyklomagistrálou, vinohradníckou oblasťou Tokaj, ale môžu sa tiež vybrať až k južným susedom do Zemplén Kalandparku.

Viac informácií o sezónnej cyklopreprave a jej kompletnú ponuku, aj so spomínanými tipmi na výlety, nájdu návštevníci v podobe letákov na palubách cyklobusov a na stránkach:

alebo

Diskusia k článku