V Michalovciach došlo k ďalšej tragédii. V jednom z bytom našli 4 mŕtve telá

intropolicia

Informácia, ktorú včera podvečer prijali policajti na tiesňovej linke 158 na prvé počutie neznela tak tragicky, aký tragický bol výsledok preverenia hodnovernosti tohto oznámenia, ktorý prekvapil aj skúsených mužov zákona.

V jednom z michalovských bytov nájdené 4 telá bez známok života, a to dvoch dospelých osôb a dvoch detí. Ulicami mesta Michalovce sa okamžite začali šíriť špekulácie, dohady a dezinformácie o tom, čo sa za dverami bytu vlastne stalo a či údajný vrah naďalej nebehá po slobode. Treba poznamenať, že dokumentovanie takejto tragédie je mimoriadne náročné, zdĺhavé, musí prebiehať mimoriadne sústredene, aby nedošlo k opomenutiu akéhokoľvek detailu, ktorý môže vniesť svetlo do celého prípadu.

 Aj v tomto prípade si dokumentovanie vyžiadalo prítomnosť policajtov rôznych útvarov na mieste tragédie. Tí do skorých ranných hodín zaisťovali stopy, dôkazy, ktoré môžu prispieť k objasneniu tohto mimoriadne brutálneho činu. Všetky zaistené stopy putovali na kriminalisticko-expertízne skúmanie.

Je nevyhnutné upokojiť širokú verejnosť, že podľa doposiaľ získaných, zhromaždených a vyhodnotených informácií ide o rodinnú tragédiu, ktorá si, žiaľ, vyžiadala 4 ľudské životy. Skutočnosti, kedy, akým spôsobom, za akých okolností a prečo k nej vlastne došlo, sú predmetom ďalšieho, rozsiahleho vyšetrovania, preto je nevyhnutné rešpektovať aj skutočnosť, že policajti sa už od prvého momentu prípadom intenzívne zaoberajú, obhliadkou miesta činu bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin obzvlášť závažného zločinu vraždy, za ktorý Trestný zákon stanovuje trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, alebo trest odňatia slobody až na doživotie.

Vyšetrovanie prípadov má svoje postupy, v tomto prípade ide aj o mimoriadne citlivý prípad, a zverejnenie akýchkoľvek, hoci aj čiastkových, informácií, môže zmariť alebo sťažiť ďalší postup vo vyšetrovaní, preto v prípade zistenia informácií, ktoré bude možné verejnosti poskytnúť, ich polícia zverejní hneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí.

Diskusia k článku