Počas Európskeho týždňa mobility bude ARRIVA rozdávať kredity na cestovanie, pre deti má pripravenú výtvarnú súťaž a cestujúci môžu ušetriť

Počas Európskeho týždňa mobility, ktorý sa uskutoční v dňoch 16. – 22. septembra 2024, získajú cestujúci novú čipovú kartu ARRIVA Michalovce bez poplatku a ušetria tak 6 eur. Navyše – každý, kto si v tomto období dobije svoju kartu sumou minimálne 10 eur, bude zaradený do žrebovania o kredity v celkovej hodnote 3 600 eur. Žiaci základných škôl sa môžu v tímoch zapojiť do výtvarnej súťaže s témou Cestujeme bezpečne autobusom a získať jeden zo šiestich balíčkov výtvarných pomôcok v hodnote 250 eur.

Témou 23. ročníka ETM je Verejný priestor pre všetkých a zameriava sa na zlepšenie kvality života v mestách a podporu infraštruktúry pre ľudí. Vyzýva jednotlivcov, miestne samosprávy, organizácie a podniky, aby spoločne rozhodli o tom, ako zdieľať verejný priestor a zabezpečili, aby sa každý mohol bezpečne a pohodlne pohybovať v príjemnom prostredí. Jedným z nástrojov, ktoré pomáhajú chrániť a skvalitňovať verejný priestor vo funkčných mestách, je aj udržateľná mobilita, ktorú podmieňuje nielen kvalita dopravného plánovania, ale aj zmena dopravného myslenia jeho obyvateľov.

Pre predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku je kľúčovým nástrojom pri rozvíjaní verejnej dopravy integrovaný dopravný systém. Ten umožňuje využiť všetky jej prednosti – predovšetkým nadväznosť, zavedenie celosieťových a zónových predplatných lístkov, ale aj zjednodušenie platieb priamo v autobusoch regionálnych dopravcov. „Keď hovoríme o zveľaďovaní verejného priestoru z perspektívy dopravy, musíme sa vážne zamyslieť nad tým, koľko z neho dnes venujeme autám v podobe stále širších ciest a väčších parkovísk. Služby mobility vieme už dnes poskytovať efektívnejšie, no zároveň rovnako spoľahlivo, bezpečne a so stále väčším komfortom cestovania,“ pripomenul košický župan Trnka.

Spoločnosť ARRIVA, ktorá je lídrom na slovenskom dopravnom trhu, vníma Európsky týždeň mobility ako jedinečnú príležitosť hovoriť o vízii modernej a udržateľnej dopravy a o tom, ako ju uskutočniť. „Budúcnosť dopravy patrí udržateľným riešeniam. Autobusy a vlaky sú viac než len alternatívou k automobilom – majú potenciál stať sa ideálnym riešením pre pohodlné, bezpečné a ekologické cestovanie,“ hovorí Michal Horák, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku. ARRIVA aktívne prispieva k tomuto trendu v spolupráci s mestami a krajmi, ktoré objednávajú regionálnu a mestskú autobusovú dopravu. „Každý rok sa spoločne s našimi objednávateľmi v piatich krajoch, v ktorých pôsobíme, zapájame do Európskeho týždňa mobility, aby sme ukázali, že presedlanie z osobného auta na verejnú dopravu je stále jednoduchšie,“ zdôrazňuje Horák.

Cestujúci, ktorí si počas Európskeho týždňa mobility od 16. do 22. septembra dobijú čipovú kartu ARRIVA za minimálne 10 eur alebo si kúpia novú kartu s kreditom v tejto hodnote, budú automaticky zaradení do žrebovania o kredity v hodnote 30, 20 a 10 eur. Čipové karty je možné zakúpiť v Zákazníckych centrách spoločnosti ARRIVA Michalovce na autobusových staniciach v Michalovciach, Trebišove, Sobranciach, Kráľovskom Chlmci, Sečovciach a Veľkých Kapušanoch. Kredit si môžu cestujúci dobiť aj online cez e-shop na adrese https://www.ubian.sk/dobit-kredit, alebo priamo u vodičov v autobusoch ARRIVA. Zaujímavé výhry čakajú aj na najmenších cestujúcich, žiaci základných škôl sa môžu zapojiť do výtvarnej súťaže. Víťazné tímy z piatich krajov získajú balíčky výtvarných pomôcok v celkovej hodnote 1 500 eur.

Pridaj komentár