Násilník, ktorý brutálnym spôsobom dobil svoju družku, už „sedí“ vo väzbe

Trebišovský vyšetrovateľ PZ v uplynulých dňoch  po vykonaní potrebných procesných úkonov a zabezpečenej dôkaznej situácie obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom obmedzovania osobnej slobody  41-ročného muža z trebišovského okresu, ktorý podľa doterajšieho vyšetrovania svoju družku po predchádzajúcej slovnej hádke fyzicky napadol v jednom z rodinných domov v trebišovskom okrese koncom minulého týždňa. Ženu päsťou udieral do hlavy a do rôznych častí tela, pričom žena vzala nôž s tým, že ak ju neprestane biť, tak sa zabije. Keď jej chcel obvinený muž nôž z ruky vziať, došlo medzi nimi k hádke, počas ktorej mal obvinený muž poškodenej žene spôsobiť bodné poranenie v oblasti brucha. Po útoku obvinený muž porozbíjal zariadenie izby a poškodenú ženu opäť fyzicky napadol. Aby z domu neutiekla, vzal jej peňaženku, mobilný telefón a kľúče od rodinného domu. Zranená žena prosila svojho druha o pomoc, ale márne. Počkala kým zaspí, využila jeho nepozornosť, a vyhľadala pomoc u susedov, ktorí privolali lekársku záchrannú službu a tí skutok oznámili na linku 158. Podľa predbežnej lekárskej správy napadnutá žena utrpela zranenia s predpokladanou dobou práceneschopnosti do 42 dní.

Podozrivého muža obmedzili na osobnej slobode policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru  z Kráľovského Chlmca bezprostredne po spáchaní skutku a putoval do policajnej cely.

Obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný väzobne, za tieto skutky spáchané na chránenej osobe, hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody na päť až 12 rokov.

Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme uvádzať obec, kde k udalosti došlo.

Násilie páchané na ženách sa týka nás všetkých !

Každému prípadu, ktorý súvisí s domácim násilím, polícia venuje zvýšenú pozornosť. Dôkladne preveruje každé oznámenie pre podozrenie z domáceho násilia s cieľom predchádzať jeho závažným následkom, a to aj v prípade, že oznamovateľ ešte pred príchodom policajnej hliadky svoje oznámenie odvolá. Pri preverovaní udalosti kladie osobitný dôraz na to, či obeťami domáceho násilia nie sú aj deti.

Policajný zbor chráni všetkých, preto by poškodení nemali váhať a s dôverou sa môžu kedykoľvek obrátiť na políciu. Násilie nemusí oznámiť len obeť, ale ktokoľvek, komu na iných záleží. Buďte všímaví a v prípade akéhokoľvek podozrenia kontaktujte políciu.

Ak vy lebo niekto vo vašom okolí potrebujete pomoc, kontaktujte najbližší útvar Policajného zboru v mieste vášho bydliska alebo volajte políciu na známom bezplatnom telefónnom čísle 158. Polícia je zo zákona povinná každé jedno oznámenie dôkladne preveriť. Oznámenie môžete urobiť aj anonymne na prokuratúre, súde alebo príslušnom Úrade práce sociálnych vecí a rodiny.

Pridaj komentár