Čo je veľa, to je veľa!  Motorkár, jazdiaci bez prilby, a takmer 2 promile alkoholu v dychu!

Napriek tomu, že sme uplynulý týždeň upozorňovali nielen na to, že na Zemplínskej Šírave sa bude konať zraz motorkárov, a preto nielen v michalovských uliciach, ale aj na okolitých cestách, bude zvýšený počet policajtov v uniformách i bez nich, ktorí budú dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, majetok a dodržiavanie verejného poriadku, ale i usmerňovať a v prípade potreby riadiť dopravu, a navyše, počas celého uplynulého (33. týždňa) prebiehali zvýšené dopravno-bezpečnostné kontroly zamerané predovšetkým na vodičov motocyklistov z dôvodu nárastu ich usmrtení na cestách, 44-ročný motocyklista z okresu Lučenec je „bombónikom“ uplynulého týždňa.

V sobotu (17.8.) krátko po 10. hodine viedol motocyklista svoj motocykel po cestách rekreačného strediska Lúč na Zemplínskej Šírave, v smere od prístavu, bez riadne upevnenej ochrannej prilby na hlave, preto ho pri objekte lodenice zastavili michalovskí dopravní policajti. Okrem kontroly dokladov potrebných na vedenie a prevádzku motocykla policajti motocyklistu podrobili aj dychovej skúške. Sami sa nestačili čudovať hodnote, ktorá sa rozsvietila na Dräggeri – 0,90 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,87 promile, avšak opakovaná dychová skúška mala ešte stúpajúcu tendenciu, a to 0,94 mg/l, čo je v prepočte 1,96 promile!

Krásy Zemplínskej Šíravy si tak tento motocyklista už vychutnať viac nestihol, pretože namiesto motorky nasadol do policajného auta a policajti ho, po vykonaní potrebných procesných úkonov, eskortovali do cely policajného zaistenia. Na tohtoročný výlet na motozraz tak bude spomínať „s malým suvenírom“ – obvinením z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Pridaj komentár