Pozvánka na MS vo vodnom slalome v Čunove

introcunovo

Od 6. do 11. septembra,  sa uskutočnia  majstrovstvá sveta  vo vodnom slalome v Čunove. Budú to v poradí 34. majstrovstvá, na ktorých sa zúčastnia pretekári z viac ako 60 krajín sveta, ktorí budú okrem medajlí bojovať o miestenky na olympijske hry v Londýne  v roku 2012. Sú to vlastne najdôležitejšie preteky v štvorročnom olympíjskom cykle.

Tým že preteky MS sú vrcholom tohtoročnej sezóny, väčšina pretekárov vrátane našich, Martikána, Dukátovej, Kaliskej, bratov Hochschornerovcov a ďalších držiteľov majstrovských a olympíjskych medajlí, podriadili celý svoj rok práve týmto pretekom. Držmíme im preto palce!

Celkove sa na vrcholnom vodáckom podujatí akreditovalo asi 700 športovcov z celého sveta, medzi ktorými budú aj reprezentnti takých exotických krajín ako je Bein, Kostarika či JuhoAfrická republika.. Niektorí pretekári z Talianska, Slovinska, Ukrajiny, či Anglicka, sa do Bratislavy presťahovali už skôr, aby sa mohli pripravovať priamo v areáli vodných športov v Čunove. Niektorých sa nám podarilo nafotiť na tréningu a tak vám umožňujeme   priblížiť atmosféru, ktorá vládne v Čunove. Čím vás zároveň pozývame zažiť neopakovateľnú atmosféru svetového podujatia, ktorá sa tak skoro nezopakuje.   Organizátori spoločne s vyše 200 dobrovoľníkmi dúfajú, že podujatiu na rozdiel od minuloročných ME bude priať aj počasie, lebo meteorológovia predpovedajú, že horúce  letné počasie má vydržať do polovice septembra.

untitled-4

Areál vodných športov v Čunove je súčasťou impozantného vodného diela Gabčikovo, ktoré sa oplatí vidieť. Prezrieť si ho môžete výletnou loďou, alebo autom po ceste okolo hrádze, vidieť hydrocentrálu ako aj plavebné komory, ktoré umožňujú plavbu nákladným aj osobným lodiam po Dunaji. Pre tých, ktorí majú radi  kultúru je neďaleko areálu  stála výstava moderného umenia Danubiana. V Rusovciach v blízkosti  krásneho parku kde sídli SĽUK  môžete uvidieť  pozostatky rímskeho opevnenia Gerulata, ktoré bolo súčasťou 3000 km dlhého unikátneho európskeho reťazca opevnení na rímskej  hranici. A o možnostiach, ktoré poskytuje Bratislava a okolie sa nemusíme rozpisovať.

untitled-3

Organizátori MS v spolupraci s hlavný mestom Bratislavou,  pripravili bohatý sprievodný program MS. Slávnostný otvárací ceremoniál sa uskutoční 6. septembra na Nábreží Eurovea, kde od 19.00 h vystúpia členovia SĽUK-u, operní speváci z SND i hudobné skupiny. Na rovnakom mieste sa budú v ďalších dňoch vysielať záznamy najväčších úspechov slovenských slalomárov z minulosti i priame prenosy z Čunova. Takisto by tam mali prebiehať aj jednotlivé medailové ceremoniály.

untitled-2

Z Bratislavy Peter Balog a Ondrej Hrabovsky

Pridaj komentár