Drogu z Čiech dodali, avšak k odberateľom sa nedostala

dsc 0004

Včera (14.1.2014) v skorých ranných hodinách tak policajti z Trebišova už „operovali“ na autobusovej stanici v meste Sečovce, kde mala byť dopravená droga z Českej republiky. Pre drogu si prišla mladá Trebišovčanka a následne s touto odišla do mesta Trebišov. Predstavu o peknom zisku jej zmarili policajti, s ktorými sa stretla tvárou v tvár vo vchode do obytného bloku, v ktorom bývala v podnájme spoločne so svojim priateľom. Pri následnej osobnej a domovej prehliadke bolo u ženy nájdené a zaistené plastové vrecko s tlakovým uzáverom, v ktorom sa nachádzala droga – pervitín, s 49,1 % obsahom metamfetamínu o hmotnosti 2,20 gramov, z ktorej by bolo možné pripraviť od 27 do 108 obvykle jednorazových dávok. Taktiež zaistili inzulínové injekčné striekačky a platové striekačky zo zataveným koncom.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Trebišove zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil 31-ročnú Žanetu z Trebišova, ktorá si od mája 2013 zadovažovala psychotropnú látku metamfetamín (pervitín) a omamnú látku konope a prechovávala neoprávnene v mieste svojho bydliska. Časť z pervitínu použila pre svoju osobnú potrebu a zvyšnú časť ako aj konope delila na bežné užívateľské dávky, ktoré odpredávala stálym ako aj náhodným konzumentom.           

Obvinená Trebišovčanka bola umiestnená do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na jej vzatie do väzby. Za drogovú trestnú činnosť obvinenej žene hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Pridaj komentár