Úspech michalovskej speváčky Niky Karch za hranicami

nika

Slovenskej speváčke a michalovskej rodáčke Nike Karch sa podarilo preraziť so skladbou Rieka v susednom Česku. Táto skladba patrí už viac ako štyri mesiace k  najhranejším skladbám v českých rádiách z čoho sa Nika veľmi teší.

 MG 4895

,, Sama som z toho prekvapená ako sa skladba Rieka v Čechách presadila. Denne dostávam množstvo správ a mailov od ľudí, ktorí mi píšu množstvo pozitívnych reakcií čo ma samozrejme teší a dodáva mi to neskutočnú energiu“ priznala speváčka.

   Skladba sa drží celé leto v top 100 najhranejších skladieb, tiež boduje v rôznych rádiových hitparádach a patrí už dlhú dobu medzi 3 najhranejšie slovenské skladby u našich západných susedov.

,, Takýto úspech som nečakala, teší ma to o to viac, že sa podaril za hranicami Slovenska. U nás je to v rádiách veľmi ťažké a komplikované. Prečo sa to slovenským hudobným dramaturgom v rádiách nepáči a v Čechách je to rádiový hit netuším. Nech si na to dá odpoveď každý sám, len mi je ľúto, že sa z našich rádií vytráca slovenčina a tým pádom strácame ako národ svoju identitu. Je tu množstvo talentovaných mladých kapiel, spevákov, speváčok, ktorí sa nemajú kde prezentovať a po čase ich to prestane baviť a zabalia to, čo je veľká škoda“ dodala Nika Karch, ktorá chystá v decembri veľký koncert v Nitrianskej synagóge, kde si pozvala aj zaujímavých hostí.

,, V minulosti som bola na spoločnom turné s Desmodom, tiež s Beátkou Dubasovou a v marci tohto roku aj s Robom Opatovským. Preto som sa rozhodla pozvať práve ich ako hostí na svoj koncert. Teším sa ako si opäť spolu s Robom, Beátkou či Kulym zaspievame na jednom pódiu“ dodala Nika Karch, ktorá koncert v takomto istom zložení plánuje na budúci rok aj v rodných Michalovciach.

,,Rada by som do nášho mesta dotiahla tieto osobnosti našej hudobnej scény. Pokiaľ bude záujem a nájdeme spoločnú reč s kompetentnými, tak verím, že sa to podarí“ dodala speváčka, ktorá sa Michalovčanom najbližšie predstaví v januári na Plese mesta.

Nika Karch – Rieka:

{youtube}yE4ulDkDUgw{/youtube}

Pridaj komentár