Policajti odhalili mladých vodičov v Sobraneckom okrese, jeden šoféroval opitý a narazil do stromu, druhý aj napriek zákazu a z auta vystúpiť odmietol

Pri zadržaní boli voči vodičovi použité donucovacie prostriedky, nakoľko odmietol z vozidla vystúpiť a vznikla dôvodná obava, že sa pokúsi o útek. Pri použití donucovacích prostriedkov k zraneniu osoby nedošlo. Následne bol vodič umiestnený do cely policajného zaistenia. Mladý muž už čelí obvineniu za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia, za ktorý mu hrozí až dvojročné väzenie.

Včera (7.4.2015) okolo 05,40 hodiny 22-ročný vodič z obce Podhoroď viedol osobné motorové vozidlo zn. VW Passat po ceste v smere na obec Choňkovce, kde za obcou Tibava (okr. Sobrance) na rovnom úseku vozovky v dôsledku nevenovania dostatočnej pozornosti vedeniu vozidla, zišiel s vozidlom do priekopy a narazil do stromu. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Na vozidle bola spôsobená škoda vo výške 1500 eur. Vodič bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,72 mg/l alkoholu v dychu a opakovanej dychovej skúške s výsledkom 0,75 mg/l alkoholu v dychu (1,56 promile). Policajti vodiča následne zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. V tomto prípade mladý vodič čelí obvineniu za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Pridaj komentár