Mierna zima má za následok premnoženie kliešťov a iné hávede. Po ceste na hrad aj naspäť sa vždy nejaká tá užovka preplazila pod nohami. Pomerne veľa ľudí sa na hrade vystriedalo počas dňa. Keď bolo pomenej, využila sa chvíľka na desiatu, ktorú pripravovali novačikovia z košického hradu pod dohľadom starších, podľa dobových receptúry.
Med, červené víno, pohánka, jablká, mrkva, slanina, masť, cibuľa, cesnak, múka, žihľavy, bylinky, pivo- ako najlepšie sa javí Goliáš, varený podľa dobových receptúr a predstavuje typ stredovekých pív.
Tí, ktorí dočkali samotného turnaja v lukostreľbe, videli zaujimave zapolenie košických lukostrelcov.
Pekným vyvrcholoním bolo predvedenie umu sokoliarov a jeho zverencov, najmä Mysiaka štvorfarebného. Lietalo sa mu to veľmi dobre. Nový poznatok z akcie. V hradnej pivnici sme našli miesto, kde pivo je obzvlášť dobre vychladené. Dúfame, že na letnom zraze turistov na hrade Vinné, budeme mať rovnako pekné počasie a vychladené pivo Goliáš.
Najstarší Michalovský Klub českých turistov Turista
Foto: Šindler