HK Dukla Michalovce – HC Lučenec 9:2 (2:0, 5:0, 2:2)

 

HC Lučenec - bezmocný brankár hostí

 

HK Dukla Michalvce - radosť z výhry

 

 

 

V poslednom 20. kole 2. hokejovej ligy privítali tretie Michalovce na svojom ľade 5. Lučenec. Rozdiel 27 bodov medzi mužstvami bol citeľný aj na ľade. Už od začiatku stretnutia mala Dukla viac z hry. Darilo sa jej v kombinácii aj v koncovke. V 6-tej minúte otvoril skóre L. Bajko po nahrávke V. Boltuna pri Michalovskej presilovke keď na trestnej lavici sedel K. Greguš z Lučenca.(1:0)  Potom nasledovali dve presilovky Lučenca, ktoré však nevyužil. Naopak v 12-tej minúte opäť skórovali Michalovce. J. Terezka v útočnej tretine obohral troch hráčov Lučenca a nahral na voľne stojaceho V. Chmuroviča, ktorý nezaváhal a prestrelil brankára hostí.(2:0) Michalovce mohli v prvej tretine pridať aj ďalšie góly.  Podarilo sa im vypracovať si viacero pekných šancí, ale chýbalo im v koncovke viac šťastia.

 

Druhú tretinu začala Dukla v oslabení. Lučencu sa podarilo zatlačiť ich a pri jednej zo šancí len tesne minuli odkrytú bránku domácich. Dukla prečkala svoje oslabenie a už o minútu na to opäť skórovala. Po nádhernom individuálnom prieniku L. Sabola do odkrytého priestoru brány doklepával P. Kločanka. (3:0). Hráči Lučenca sa kombinačne nevedeli presadiť a preto začali odstreľovať Michalovského brankára z väčších vzdialeností. Následne korčuľovali pred bránku na dorážku, ale obrana domácich bola pozorná a priestor pred svojim brankárom kontrolovala. Domácim sa naopak v druhej tretine darilo všetko na čo siahli. V 28-smej minúte M. Saxun ukážkovou prihrávkou našiel na útočnej modrej B. Štefana a ten po samostatnom nájazde a blafáku pridal 4-tý gól domácich. (4:0). Už o dve minúty neskôr našiel L. Bajko neobsadeného V. Chmuroviča a ten opäť nezaváhal. (5:0). Michalovce boli pri chuti a ich sebavedomie rástlo. Šancu dostal aj náhradný brankár M. Mihalčin ,ktorý vystriedal v bránke výborne chytajúceho L. Bodoríka. Ani Mihalčin sa nenechal v bráne Dukly zahanbiť a viac krát podržal domácich. Michalovčanom sa darilo a ku koncu druhej tretiny to už vyzeralo z ich strany ako exibičné stretnutie. V 36-tej minúte sa 3 Michalovčania ocitli v samostatnom nájazde na brankára a opäť skórovali. (6:0). 20 sekúnd pred koncom druhej tretiny sa ocitol za bránou hostí domáci J. Zalužický. Pred bránou Lučenca sa začala strkanica. Zalužický si však počkal na L. Muchu, ktorý si pre puk nakorčuľoval od modrej a po následnej strele upravil na 7:0.

 

V tretej tretine hlavný rozhodca viackrát nepotrestal nebezpečné zákroky na oboch stranách. Začalo sa iskriť a pribúdalo šarvátiek i nedovolených zákrokov. Keď sa rozhodca opäť spamätal bolo už neskoro a zápas sa mu začal vymykať z pod kontroly.  V 48-mej minúte domáci opäť prečíslili obranu hostí a v útoku troch na jedného J. Zalužický opäť premenil. (8:0). Brankár hostí F.Skýpala len bezmocne rozhodil rukami a vyčítavo sa pozrel smerom k svojej obrane. Michalovskí diváci si začali pýtať vytúženú "desiatku". Avšak už o minútu nato sa radovali hostia, keď sa im podarilo konečne vsietiť gól. Pred bránou sa ocitol úplne osamotený hráč Lučenca, tkorý dostal prihrávku z poza brány. Gól sa mu však podarilo dať až po 4-násobnej dorážke, keď pred tým 3x Mihalčin jeho úmysel zmaril. (8:1) . V 50-tej minúte sa opäť raz ocitol útočník Lučenca pred domácou bránou ale opäť nepremenil. Z nasledujúceho útoku Dukla opäť skórovala keď V. Chmurovič našiel V. Boltuna. (9:1). Michalovská Dukla sa veľmi snažila "darovať" domácim fanúšikom v poslednom zápase sezóny "desiatku", ale nepodarilo sa. Naopak ešte 30 sekúnd pred koncom zápasu hostia korigovali na konečných 9:2.

 

Aj keď sa domácim v poslednom zápase sezóny nepodarilo vsietiť 10-tý gól, odvďačili sa domácim fanúšikom výbornou hrou. Diváci sa poďakovali domácim hokejistom tiež a ocenili ich prístup k hokeju. Počas tretej tretiny sa zimným štadiónom nieslo "ĎAKUJEME DUKLA".  Redakcia regzep.sk by sa chcela pripojiť k tomuto poďakovaniu a popriať v ďalšej sezóne Dukle veľa úspechov.  ĎAKUJEME DUKLA.
 
Góly:
1:0 – 6. min   – Mi: L. Bajko (V. Boltun)
2:0 – 14. min – Mi: V. Chmurovič (J. Terezka)
3:0 – 24.min. – Mi: P. Kločanka (L. Sabol)
4:0 – 28.min. – Mi: B. Štefan (M. Saxun)
5:0 – 30.min  – Mi: V. Chmurovič (L.Bajko)
6:0 – 36.min  – Mi: J. Procek (B. Štefan, J. Zalužický)
7:0 – 40.min  – Mi: L. Mucha (J. Zalužický)
8:0 – 48.min  – Mi: J. Zalužický (M. Saxun, B. Štefan)
8:1 – 49. min. – Lc: L.Přikryl (K. Greguš, M. Knechta)
9:1 – 50. min. – Mi: V. Boltun (V. Chmurovič)
9:2 – 60. min. – Lc: S.Hulina (M. Knechta)

Rozhodovali: M.Žák, P. Korba, I. Vojtek
Návšteva: 350 divákov 

 

napísal: L. Boka

 

 

 

Konečné poradie v tabuľke v 2. hokejovej lige – skupina Východ:

1. HC 07 Detva
2. HK Brezno
3. HK Dukla Michalovce
4. SOKOL Ružomberok
5. HC Lučenec
6. MHK VTJ Sabinov

HC Detva sa pobije o postup do prvej ligy s víťazom skupiny Západ. 

Diskusia k článku