HC Veselí – Iuventa Michalovce 25:22

11.kolo – WHIL

HC Veselí nad Moravou – Iuventa Michalovce 25:22

po polčase (17:10)

Panenky porazili lídra

20. december – Parádnu hádzanú s výbornou diváckou kulisou videli diváci, ktorí sa prišli pozrieť na zápas Veselí nad Moravou – IUVENTA Michalovce. Hráčky Veselí si po celý zápas držali jednoznačný náskok a zaslúžene si pripísali  dôležité dva body.
Domáce hráčky do zápasu vtrhli doslova ako dračice a už v 5.min. viedli 3:0. Michalovce sa dokázali presadiť až Hricíkovou, ktorá premenila sedmičku a znížila na 3:1. IUVENTA potom začala doťahovať a v 10. min. to už bolo 5:4. Ako však neskôr ukázalo, bolo to naposledy, čo boli Michalovce k Veselí tak blízko na dostrel.  Domáca brankárka Lenka Černá, chytajúca za vynikajúcou obranou, totiž na dlhé minúty svoju bránu  uzavrela a domáce hráčky zásluhou Handlovej, Kočí a Flekovej opäť odskočili na 8:4. Potom spravil hosťujúci tréner Lukačín nepochopiteľný krok, keď stiahol z ihriska brankárku a namiesto nej poslal do útoku Tobiášiovú v rozlišovacom drese. Útok Michalovciam nevyšiel a domáca brankárka strelou cez celé ihrisko zvýšila už na 9:4. To bolo pokynom pre Michalovce, aby si vzali oddychový čas.  Veľmi im to však nepomohlo, pretože Handlová s Flekovou zvýšili skóre na 11:4 a IUVENTA bola zrelá na uterák. V samotnom závere polčasu to už bolo dokonca 17:9 a domáca brankárka Černá skoro dala ďalší gól. Jej strela cez celé ihrisko však  skončila na brvne už za prekonanou Kudročovou. Nakoniec platilo, nedáš –dostaneš, keď  bodku za polčasom urobila Hricíková.
Pri vstupe do druhého polčasu získali domáce hráčky po strelách Handlovej a Viniatynskej opäť 8-bodový náskok (33. min  19:11), ktorý držali až do 38. minúty (21:13). Potom šli v rýchlom slede na trestnú lavicu tri domáce hráčky. Michalovce začali korigovať a dostali sa späť do zápasu (44.min. – 21:17). Domáce však odmietli akúkoľvek dramatizáciu stavu a IUVENTU si pustili k telu len na rozdiel 4 gólov. Tri minúty pred koncom dala 25. gól domácich Dorotíková, ktorá zvýšila na 25:20 a bolo rozhodnuté. V závere už Michalovce len kozmeticky upravili skóre na konečných 25:22.

Zdroj: HC Bitterm Veselí nad Moravou
S povolením prevzaté z http://hcveseli.com/

Zostava VESELÍ:

Černá 1, Kratochvílová, Velanová, Lukášová, Dorotíková 3, G. Zvoničová 2, Šterbová 3, Jandásková, Viniatynská 4, Chmelařová, Fleková 4, Zvoničová D., Kočí 3, Handlová 5/5

Zostava Michalovce:

Kudročová – Hriciková 5/2, Rubtsová 2, Drábai, Šklaruk 2, Dittelová 5, Wejbelová 2/1, Hališová, Horňaková 2, Piskayová, Tobiašová 2, Wolingerová, Jenčíková 3

Pok. hody: 5/5 – 5/4
vylúčené: 6 – 6,
ČK: Lukačin (tréner Michaloviec) za protesty voči rozhodcom
 
rozhodovali: Kohout a Novák (obaja ČR)
Návšteva: 400 divákov.
 
Ďalšie výsledky 11.kola:
ŠKP Bratislava – Partizánske 41:22
Trenčín – Šaľa 27:20
Písek – Olomouc 28:25
 
 
zdroj: HK IUVENTA Michalovce – http://www.iuventa-zhk.sk/

Diskusia k článku