FINÁLE – 3. zápas: ŠKP Bratislava – IUVENTA Michalovce 28:21

 
 

 3. zápas – Finále Play Off – o pohár majstra SR

 

   

ŠKP Bratislava
 
IUVENTA Michalovce
 

ŠKP Bratislava

:

IUVENTA Michalovce

 

28

:

 

 21

  po polčase (12:11)
 

stav série 2:1

 
 
V Michalovciach IUVENTA vyhrala prvý zápas po tom ako jasne dominovala v prvom polčase. Na konci prvého polčasu sa však zranila kanonierka Tobiášová a karta sa obrátila. Hostia z Bratislavy vysunuli obranu na Obšatníkovú a Nemčíkovú a výrazne oslabili útočnú silu IUVENTY. V prvom zápase ŠKP už výrazný náskok IUVENTY zvrátiť nedokázalo, no v druhom už ich taktika žala úspech .  Stav série sa vyrovnal a finálová séria sa presťahovala do Bratislavy.

Počas týždňa sa ešte kopili správy o pribúdajúcich zraneniach na strane IUVENTY. K Tobiášovej sa pridali zdravotné problémy Drávai, zranenie Nemčíkovej, Weibelovej. Potom ako sa obnovilo zranenie aj brankárke Kudročovej, boli v IUVENTE dokonca donútení urýchlene „ostaršiť“ 16-ročnú brankársku nádej  Luciu Gubíkovú. Ide však o veľa a každá z hráčok chce napriek zraneniam pomôcť svojmu tímu v boji o titul. Do tretieho  finálového zápasu  tak až na Drávai nastúpili všetky zranené hráčky, vrátane Tobiášovej.

Prvý polčas bol obojstranne vyrovnaný. Do dvojgólového vedenia sa na chvíľu dostalo tak domáce ŠKP ako aj hosťujúca IUVENTA. Na väčší  únik sa však ani jedno z družstiev nedostalo a polčas skončil rozdielom jediného gólu v prospech domácich. 12:11. Vstup do druhého polčasu lepšie vyšiel domácim a vypracovali si nebezpečný náskok, na ktorý už Michalovčanky nedokázali odpovedať. Zápas vyhralo domáce ŠKP v pomere 28:21 a ujalo sa vedenia v sérii 2:1.

Štvrtý finálový zápas sa odohrá už zajtra, v nedeľu 17.05.2009 o 10.30 hod. Zápas budete mať možnosť sledovať aj v priamom prenose na STV3. Domáce ŠKP bude má k dispozícii jeden mečbal a bude môcť rozhodnúť o svojom víťazstve. IUVENTA však disponuje kvalitným kádrom a ak hráčky vydržia psychický tlak , majú možnosť vyrovnať stav série a vrátiť finále späť do Michaloviec.

napísal: L.B.

 

 
 

Zostava ŠKP Bratislava:
M. Sůkalová, Vaverková – Hrmová 5, M. Školková, Hodošková 2, Cicmanová, Szöllösiová 5, Beňušková 5, Porubská 2, Súkenníková, Štetáková 1, Madarová, K. Lapinová, Šimáková 8/2

Zostava Iuventa Michalovce:
K. Harišová, Kudročová – A. Tóthová 5/1, Hricíková 1, Nemčíková 1, Rubcovová 1, Škľaruková 5, Obšatníková 5/1, L. Weibelová, Horňáková, Piskayová, Tobiášová 1, Jenčíková 1, Vlaškaličová 1

Pok. hody: 3/2 – 3/2,
vylúčené: 4 – 4,

rozhodovali: V. Kohout, Novák (obaja ČR)
Návšteva: 450 divákov

 
štatistiky zdroj:  REGZEP.sk
 

Diskusia k článku