NAJLEPŠÍ MICHALOVSKÝ RÖNTGEN

boka
Natiahol som si chrbát, možno mi vyskočila aj platnička. Nemohol som sa zohnúť,  ani nič dvihnúť. Obrovská bolesť, vďaka ktorej som nemohol pracovať ani za počítačom. Jedným slovom prúser! Musel som ísť  k lekárovi,  po celom dni čakania na poliklinike som sa dozvedel,  že musím mať papier od všeobecného lekára.  S boľavým chrbtom som sa doplazil k môjmu všeobecnému, ktorý mal ako na  truc dovolenku.  Zúfalo som sa s bolesťami vrátil domov. Cez známeho som sa  dostal na  vyšetrenie do nemocnice, a tam som sa dozvedel,  že to je len vyskočená platnička, ktorá sa už vrátila na svoje miesto.  Tá ukrutná bolesť je vraj už iba dozvukom priškripnutého nervu.  Žiaden röntgen, žiadne ďalšie vyšetrenie,  jediná injekcia do zadku a akési lieky na predpis mali vyriešiť všetky moje problémy…

Do týždňa mali moje bolesti ustúpiť. A naozaj, po tých zázračných liekoch som sa cítil celkom “cool”, nálada sa mi zlepšila. Len tá prekliata bolesť nie a nie ustúpiť. Moje pohyby sa ešte viac zhoršili a tak som začal zasa hľadať pomoc. U všetkých odborníkov objednanie, skôr než o dva týždne neprichádzalo do úvahy. Všade dlhé nekonečné rady a žiadna nádej na zlepšenie. Nakoniec už v úplnom zúfalstve na konci zo silami som navštívil najlepšieho maséra a fyzioterapeuta na okolí.  Neveril som, že “obyčajný” masér môže mať viac rozumu než študované lekárske  hlavy, ale zúfalstvo je najlepší priateľ “alternatívnej medicíny”.
V peknej útulnej ošetrovni som si ľahol na profesionálny masérsky stôl a čakal na zázrak. Dostal som horúci zábal na chrbát a na desať minút som mal prikázaný uvoľnený spánok a relax. Z reproduktorov sa ozývali pesničky z jemných melódií, takže naozaj za pár minút som bol úplne uvoľnený a zabudol som na bolesť. No len čo začala masáž, bolesť sa vrátila. Keď mi prechádzal rukami po chrbte, normálne som mal pocit, že sa ma snaží preskenovať ako röntgen. „Spíte na chrbte?“ opýtal sa.“ Mali ste zlomenú nohu?  Spíte s touto nohou pokrčenou? Robíte veľa za počítačom?“  Na všetky otázky som mu odpovedal kladne. Za pár minút z môjho tela vyčítal viac než všetci študovaní doktori! „Zle sa vám dýcha? To bude srdcový stavec. Nadýchnite sa a výýýdych! Pri mojom výdychu mi niekde pri hrudi v chrbtici niečo prasklo a moje občasné srdcové slabosti boli od toho dňa preč! Zišiel svojimi zázračnými rukami nižšie medzi platničky. „Máte vyskočený jeden stavec! Ak by ste ku mne prišli o mesiac neskôr, už by som vám možno nevedel  pomôcť a hrozila by operácia! Po minúte cvičenia s nohou mi celou silou  trhol a stavec skočil na svoje miesto.
.
Celý ten zázrak ma stál len 10 eur! Nádherná ambulancia, milý profesionálny prístup a hlavne jeden  skutočný profesionál, od ktorého by sa mohla celá nemocnica učiť!
  • Článok vyšiel v Michalovských novinách v júli 2010.                       

Diskusia k článku