Mesto Michalovce schválilo dotácie zo svojho rozpočtu

michalovce17

Mesto Michalovce každoročne poskytuje zo  svojho rozpočtu nenávratné finančné príspevky – dotácie. Na rok 2012 boli vyčlenené finančné prostriedky z rozpočtu mesta na dotácie v celkovom objeme 57 800 €.

Dotácie sú smerované do jednotlivých oblastí života v meste – telovýchova a šport, záujmová činnosť – umelecká, kultúrna, výstavníctvo, rozvoj školstva a vzdelávania, zdravotníctvo a sociálna oblasť, cirkev a charita. Jednotlivé žiadosti o dotácie sú prerokované v príslušných komisiách mestského zastupiteľstva v súlade s VZN. Celkový počet všetkých žiadateľov o poskytnutie dotácie bol 105 subjektov a celkový objem požadovaných finančných prostriedkov bol vo výške 183 784 €.

V oblasti športu bolo 22 žiadostí v celkovom objeme požadovaných finančných prostriedkov 36 482 €, prerozdelených finančných prostriedkov bolo vo výške 11 013 €. V oblasti školstva bolo 27 žiadostí v celkovom objeme požadovaných finančných prostriedkov 43 015 €, prerozdelených finančných prostriedkov bolo 12 626 €. Do oblasti kultúry smerovalo 26 žiadostí v celkovom objeme požadovaných finančných prostriedkov 48 174 €, prerozdelených finančných prostriedkov bolo 16 482 €. V sociálnej oblasti bolo 18 žiadostí v celkovom objeme požadovaných finančných prostriedkov 21 835 €, prerozdelených finančných prostriedkov bolo 7 169 €. V oblasti cirkvi a charity bolo 12 žiadostí v celkovom objeme požadovaných finančných prostriedkov 34 278 €, prerozdelených finančných prostriedkov bolo 5 900 €.

Mestská rada ako aj primátor mesta žiadosti schválili a v súčasnosti už odbor informatizácie a grantov spracováva zmluvy o poskytnutí dotácií a predloží ich na podpis primátorovi mesta a žiadateľom. Na základe uzavretej zmluvy zabezpečia príslušné odbory mestského úradu prevod stanovenej finančnej čiastky na účet žiadateľa a následne kontrolu hospodárneho, efektívneho a účinného spôsobu využitia poukázaných finančných prostriedkov.

Zoznam všetkých žiadateľov s vyhodnotením získaných finančných prostriedkov je zverejnený na web stránke mesta www.michalovce.sk v sekcii Samospráva – Novinky – Dotácie mesta.

Diskusia k článku