Koalícia predstavila kandidátku na post primátorky mesta Michalovce Katarínu Maršálkovú

marsalkova

Na tlačovej besede, ktorá sa konala dňa 23. 9. 2014 oznámili politické subjekty NOVA, OĽano, SDKÚ-DS a SaS vstup do koaličnej spolupráce pre voľby do samosprávy miest a obcí Slovenska, ktoré sa budú konať 15. Novembra 2014. Daná koalícia podala spoločnú kandidátku na poslancov mestského zastupiteľstva v Michalovciach a zároveň spoločne podporia nadstranícku kandidátku na post primátorky mesta Michalovce RNDr. Katarínu Maršálkovú.

 

„Ako koalícia chceme byť jasnou alternatívou voči súčasnému vedeniu mesta Michalovce a zároveň voči všetkým ich spojencom. Chceme ponúknuť občanom Michaloviec nových, vzdelaných a čestných ľudí, ktorí vnímajú politiku nie ako svoje povolanie, ale ako poslanie. Chceme ponúknuť taký druh politiky, ktorý kladie na prvé miesto záujem občana a nie záujmy niekoľkých popredných straníckych funkcionárov a ich sponzorov. Táto myšlienka je základom vzniku celej koalície a v tomto smere sme dospeli v našej spoluprácu k jednoznačnej zhode

Čo sa týka kreovania koalície, tak rokovania prebiehali ešte s dvoma ďalšími politickými subjektmi a to s KDH a s pol. Stranou Sieť. KDH však pred spoluprácou stredo-pravých pol. Strán a hnutí uprednostnilo záujmy svojich vrcholných predstaviteľov v rámci mesta Michalovce, pričom záujmy svojich vlastných voličov a hodnoty, ktoré sa snažia reprezentovať odsunuli na vedľajšiu koľaj. Strana Sieť v priebehu rokovaní oznámila jednotlivým zástupcom koalície, že chce ísť do komunálnych volieb samostatne. Ich následná ponuka spolupráce z minulého týždňa, ktorej súčasťou mala byť podpora ich kandidátky na post primátorky Michaloviec bola pre všetkých členov koalície neprijateľná, pretože prišla veľmi neskoro a navyše ich kandidátka v tej dobe nebola oficiálne obyvateľkou mesta Michalovce.“ Deklaroval Milan Kaplan, okresný predseda hnutia NOVA.

 

Na tlačovej besede bola predstavená aj koaličná kandidátka na post primátorky mesta Michalovce RNDr. Katarína Maršálková, v rámci svojho vystúpenia zdôraznila fakt, že nieje členkou ani jednej zo strán a hnutí, ktoré sa ju rozhodli podporiť.

„Ak by sa mi podarilo v týchto komunálnych voľbách uspieť, môžem Vám sľúbiť len to, že sa pokúsim zdravým rozumom viesť toto mesto tak, aby sa tu žilo dobre všetkým slušným ľuďom, budem tomuto mestu dobrou mamou a otcom v jednej osobe, a v neposlednom rade, ostanem človekom a nestanem sa politikom, pretože milujem toto mesto, tu som sa narodila, tu žili celé generácie mojich predkov a chcem, aby tu, v tomto meste mali miesto na život moje aj Vaše deti.

 

Nakoniec musím povedať, že chcem viesť slušnú a kultivovanú volebnú kampaň, bez osobných útokov, ktoré aj tak k ničomu nevedú. Všetci predsa žijeme v jednom meste a navzájom sa poznáme. Ohováranie, agresia, závisť a nenávisť ešte nikdy neviedli k ničomu dobrému. A nám všetkým by malo ísť v prvom rade a na prvom mieste o dobro tejto krajiny. Som presvedčená, že politika sa dá robiť bez zbytočného politizovania tak, aby človek ostal človekom a aby sa z neho nestal len politik.“ Povedala kandidátka na primátorku Michaloviec vo svojom príhovore.

Diskusia k článku