Michalovčania priďte s nami prekonať rekord zápisu do Guinnessovej knihy!

mesto
 
Michalovce pozývajú všetkých Michalov a Michaely, ale aj všetkých milovníkov dobrej zábavy, kvalitného jedla a priateľských stretnutí, aby asistovali pri zmene zápisu v slovenskej Guinnessovej knihe rekordov. Počas vlaňajšieho festivalu Fest dupľa sa na námestí v Michalovciach zišlo 413 nositeľov tohto mena a tak vznikol základný rekord. Pre tento rok pripravilo mesto samostatný program s názvom Michalovce s Michalmi, Michalom a Michaelám ako súčasť TOP podujatí programu Terra Incognita 2014 a v ňom opäť množstvo atrakcií. Bohatý program začína už v piatok večer 5. septembra veľkým hudobno-zábavným programom, venovaným všetkým Michaelám a Michalom.
 

Hviezdami programu budú speváčka Michaella, ktorá nás reprezentovala v súťaži Eurovision Song Contest 2010 a akordeónový virtuóz Michal Červienka. Spoločnosť im budú robiť známi športovci, tiež nositelia mena Michaela a Michala organizátori sľúbili privítať aj najstaršieho Michala. Sobotňajší program štartuje o 10:00 registráciou Michalov a Michael. Sekundovať mu bude prehliadka zemplínskej špeciality – holubkov, ktoré budete môcť aj ochutnať a vypočuť si pritom vystúpenia folklórnych skupín a amatérskych umelcov z Michaloviec a okolia.
Ak sa rozhodnete spoznávať centrum Zemplína a jeho históriu, odporúčame vám „špacirki po varošu“, ktoré začínajú tiež o 10:00 pred mestským úradom v Michalovciach.
Od pol jednej môžete obdivovať zručnosť zemplínskych kuchárok (ale aj kuchárov) v súťaži v zakrúcaní holubkov. To už sa na námestí začnú sústreďovať všetci Michalovia, Michaely aj malí Miškovia, aby pod dohľadom notára urobili pokus o prekonanie rekordu z minulého roka.
Ak ste hrdí nositelia mena Michal a Michaela, privítajú vás Michalovce ako osobitne vzácnych hostí. Prijmite pohostinnosť organizátorov a prežite príjemný víkend v srdci Zemplína. K TOP podujatiam patria už neodmysliteľne zľavy na rôzne atrakcie, sprievodné programy alebo iné zaujímavosti.

 
Čo pre vás pripravili Michalovčania?

Diskusia k článku