Vlhké babky demokratky

Je na vrchole moci. Všade sa stavia, eurofondy lietajú, občas sa niečo aj zaplatí… Vlhké babičky  „vypredali“ michalovskú športovú halu, keď dorazila veľká slovenská, politická superstár. Aj zaspieval, aj pošpásoval…  vraj veľmi pekne hovoril…  dokonca rozdával aj kvety…  Jednoducho radosť v Michalovciach a na Slovensku žiť.
   Jeden môj  zákazník, vlastník potravín pri Sobranciach, sa mi zdôveril o kúpnej sile obce. Potraviny má 25 rokov. Vždy ľudia bez problémov platili. Na sekeru dával len alkoholikom, gemblerom a dlhodobo nezamestnaným. Všetko ľuďom pred krachom. Kto u mňa začal raz začal nakupovať základné potraviny na dlh, už som vedel, že sa z problémov nedokáže sám vyhrabať. Posledný rok má v zošite zapísanú polovicu dediny. Na dlh nakupuje mladá trojčlenná rodina aj manželský pár v najlepších rokoch… Skrátka a dobre, stredná vrstva dediny nedokáže bez problémom prežiť mesiac k ďalšej výplate.
         A náš premiér vypredáva sály…   rozdáva kvety…   hádže  drobné na dôchodky… zabojuje za nižší plyn…O rok aj tak budete mať nedoplatok, ale to si už nik nebude pamätať. Ale hlavne, že tak nádherne  rozpráva!  Ako sa všetci máme lepšie. Ak sa náhodou nemáte lepšie… za to on nemôže! To predsa Radičová! Vládla pár mesiacov, ale na vine je ona! Nie on, čo je premiérom od roku 2006. Ak Vám náhodou nezaplatil Váhostav faktúru na vine je Figeľ! Na vine sú banky! Tak im zdvihne dane a oni nám všetkým dvihnú poplatky za účet. Na vine je ten zlý kapitalistický obchodník potravín v dedine. Už má piatu pokladňu za posledné desaťročie. Štátne kontroly sú uňho častejšie než platiaci zákazník…
        Na vine sú určite Američania! Donútili milión Ukrajincov vyjsť do ulíc. Za všetko môžu Američania, židia, podnikatelia! Za všetko zlé môžu živnostníci ktorý nechcú dať zo sto zarobených eur viac než  polovicu tomuto „sociálnemu“ štátu. Za všetko zlé môžem ja! Vraj som agent amerických tajných služieb! Údajne takých ako som ja, platia židia na vypuknutie konfliktu. Amerika hoc má svoje nedostatky, má jeden obrovský dar. Prezidentom môžete byť maximálne dva funkčne obdobia a dosť! V Amerike hlava štátu je iba úradník a nie poloboh, čo mávnutím ruky vyčaruje vlak zadarmo!

Diskusia k článku